Gå til sidens hovedinnhold

Noen verre?

Dette er Ring 3 - ikke Afrika. Se bildekarusell.

(iOslo.no) Denne bilen ble stoppet på Ring 3 for noen år siden, og er kanskje det verste Oslo-politiet har kommet over.

Hva er det verste du har sett i trafikken? Tips oss på mail til tips@ioslo.no eller send mms til 1984 - emne io.

- Det var en mann som skulle flytte drivhuset sitt, og mente dette var en grei måte å gjøre det på, sier politioverbetjent Jan Arne Pedersen ved Trafikkorpset i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Politiadvokat Egil Jørgen Brekke ved Oslo politidistrikt forteller til iOslo.no at slike tilfeller av feillasting kan ende med fengselsstraff.

- Det er fengsel eller høye bøter, også kan man miste førerkortet. Det kommer litt an på om det er privatpersoner eller profesjonelle aktører, sier Brekke.

Se Oslo-politiets elleville bilder av dårlig sikret last her.

1795

Ukentlige episoder
Som rutinert politiadvokat har han sett og hørt mye.

- Jeg har sett alt fra store vogntog som har veltet med stor last av stein og metall, til disse privatpersonene som laster nesten hva som helst på taket og holder det fast med en hånd. Vi har ukentlige episoder hvor en for tungt lastet henger velter, slik at bilen går i autovernet eller tunnelveggen, sier Brekke.

- Hvorfor skjønner ikke folk at dette er livsfarlig?

- Det er vel manglende forståelse for hvordan kreftene påvirker kjøretøyet. Og så er det de som ikke har tanke for en bråstopp, sier Brekke.

Straffbart
Tommelfingerregelen er at all last skal være sikret sånn at det ikke faller av når det blir påvirket av bilens krenging, kraftig oppbremsing eller ujevn veibane. Alt er selvfølgelig avhengig av lasten, hva slags kjøretøy du har og hva du fester med.

- Det er straffbart å miste noe, og det er straffbart hvis noe kan flytte på seg, sier Brekke.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken