Gå til sidens hovedinnhold

Nok en Spurs-skuffelse

I kun seks kamper har hvittrøyene gått av banen med flere enn ett mål.

TOTTENHAM - WEST BROM. 1-1:

Tottenham har hentet angrepsspillere for hundrevis av millioner denne sesongen, men foreløpig har den underholdende fotballen uteblitt.

Torsdag ble det en ny kjedelig forestilling av hvittrøyene. Kampen mot West Bromwich endte uavgjort 1-1, og nå har Tottenham bare scoret null eller ett mål i 12 av sesongens 18 kamper.

«Boring Tottenham» passer bedre enn «scoring Tottenham» akkurat nå.

- Det som er synd, er at vi scoret et fantastisk mål på frispark, men rakk ikke trekke pusten før de hadde utlignet, sier Tim Sherwood etter kampen.

Torsdagens kamp var Sherwoods første som permanent Spurs-manager. 44-åringen overtok Tottenham-jobben fra André Villas-Boas etter 0-5-tapet for Liverpool tidligere denne måneden, og har fått en grei start i jobben.

Han har ledet Spurs til tap i ligacupen i sin første kamp, seier 3-2 i en tøff ligamatch mot Southampton og 1-1 mot West Bromwich på Boxing Day.

- West Brom kom hit for å gjøre en jobb, og det gjorde de bra, sier Sherwood.

Vydra-sjanser
Selve kampen fikk sin første store sjanse etter 13 minutter. Matej Vydra kombinerte fint med Zoltan Gera på kanten av 16-meteren, men en Spurs-forsvarer fikk i siste liten forstyrret tsjekkeren i avslutningsøyeblikket, slik at Hugo Lloris enkelt kunne plukke ballen.

Noen minutter senere fikk Vydra nok en god mulighet til å sende bortelaget i føringen. Han ble spilt fri bak Tottenham-forsvaret, og spissen prøvde å runde Lloris på ti meter. Spurs-keeperen gjorde imidlertid en god jobb da han var raskt nede og fanget ballen.

Etter en halvtime fullførte tsjekkeren et ekte hat trick i brente sjanser. Ballen ble spilt knallhardt inn i feltet, og én meter fra streken var Vydra et halv sekund for sent ute til å sette ballen i mål.

Skandinavisk festaften
Da tenkte danske Christian Eriksen at nok fikk være nok. Etter 38 minutter fikk Spurs et frispark på utsiden av 16-meteren, og dansken feide til på direkten. Det angrer han ikke på, for kula gikk i en vakker bue over muren før den traff tverrligger og i mål.

En vakker scoring av Tottenham, men gleden ble kortvarig.

To minutter senere lagde nemlig Eriksen frispark på 30 meter, og i boksen ventet svenske Jonas Olsson. Forsvarsspilleren fikk ballen i beina på fem meter, og hadde få problemer med å sette inn utligningen.

En skandinavisk aften i London sørget dermed for at stillingen var 1-1 da lagene gikk til pause.

I andre omgang fortsatte stillingskrigen mellom lagene, og ingen av dem klarte å finne nettmaskene.

Dermed endte det med en kjedelig poengdeling på White Hart Lane torsdag kveld.

West Bromwich' neste kamp i Premier League spilles allerede om to dager når West Ham venter på Upton Park. Tottengam møter Stoke på White Hart Lane dagen etter.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken