VIKING - ZENIT 1-0:

De dårlige resultatene for norske lag i oppkjøringen til årets tippeligasesong har vekket bekymring hos flere, blant andre toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Både Rosenborg, Molde og Stabæk - de tre beste lagene i fjorårets Tippeliga - har gått på smeller mot utenlandske lag i treningskampene i vinter, og Semb har etterlyst flere kamper mot internasjonal motstand, for å heve nivået på norsk fotball.

Men heldigvis finnes det lyspunkter.

Avgjørende selvmål
Fredag vant Lillestrøm 3-2 over Zenit St. Petersburg, og lørdag var det Vikings tur til å ta seieren mot laget som endte på tredje plass i den russiske eliteserien i 2009.

Kampens eneste mål kom etter ti minutter, da en Zenit-spiller styrte et hjørnespark inn i eget nett.

En relativt kjedelig første omgang på La Manga ble avløst av en mer underholdende andre omgang, men de russiske motstanderne kom ikke nærmere utligning enn et skudd i stolpen fra Shirokov.

- God keeper
1-0-seieren betydde samtidig at Zdenek Zlamal fikk en god start i Viking-trøya.

Den tsjekkiske keeperen, som til daglig spiller i Udinese, er på prøvespill hos siddisene, etter at Thomas Myhre som kjent er ferdig som Viking-spiller. Og sportsdirektør Egil Østenstad likte det han så fra tsjekkeren.

- Han var god, tøff og snakket og dirigerte hele tiden. Han så rett og slett ut som en god keeper, sier Østenstad til Aftenposten.

I en annen kamp på La Manga lørdag vant Sandefjord 2-0 over Lyn.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her