Gå til sidens hovedinnhold

- Nora er jo ikke slem

Men Thea Mørk mener tvillingsøsteren er litt tøffere.

HTML EMBED

SOGNSVANN (Nettavisen): Mens tvillingsøster Nora Mørk tok Norge med storm i 2010, har det vært litt mer stille rundt tvillingsøster Thea Mørk.

Dette til tross for at begge de to Mørk-søstrene lenge hadde blitt spådd en lovende karriere på håndballbanen. Skader har imidlertid gjort sitt til at Thea fikk en litt lenger vei mot toppen.

Når Norge møter Sør-Korea til treningskamp i Gjøvik Fjellhall både lørdag og søndag, kan imidlertid også Thea endelig få sin debut for Norge. Hun har tatt store skritt den siste tiden.

- Jeg var ute med skader i to år, og det betyr jo noe for utviklingen, men jeg føler jeg har kommet meg bra ut av den perioden nå, forteller Thea Mørk til Nettavisen.

- Nå har jeg hatt en god sesong, trent ordentlig og spilt håndball for fult. Jeg føler meg tryggere, glemmer skadene litt, og det går stadig bedre og bedre, sier hun videre.

- Hard jobbing
Søstrene Mørk startet begge karrieren i Bækkelaget, før turen gikk videre til Njård. I 2007 reiste de til Danmark og Aalborg, før det ble retur til Norge og Larvik året etter.

I Vestfold-klubben var det først Nora som bemerket seg, mens Thea altså har måtte vente på sitt gjennombrudd.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson kommer imidlertid etter alle solemerker å gi 22-åringen sin debut mot Sør-Korea, men hun vet det kreves mye for å imponere islendingen.

- Det krever veldig hard jobbing, målrettet jobbing. Men det er inspirerende å være i et slikt miljø. Jeg må suge til meg all erfaring jeg kan få, og lære av alle på laget, sier Mørk.

- Jeg kan se litt på hva de andre har gjort, og hvorfor de er der de er i dag. Jeg må se litt på det, men samtidig prøve å finne min egen vei, sier Larvik-spilleren til Nettavisen.

Med klubblaget Larvik har det gått svært bra for Thea denne sesongen. Vestfold-klubben vant som ventet ligaen og er nå også klare for finale i Champions League.

Men mens Thea nyter stor suksess på banen, er det nå tvillingsøster Nora som sliter med skade. Hun har vært ute siden en operasjon tilbake i 2011.

LES OGSÅ: Nora angrer ikke

- Hun er ikke slem
De to søstrene deler erfaringer om både oppturer og nedturer.

- Ja, vi gjør det. Det hjelper henne litt at jeg har vært borti noe av dette før. Det er også litt deilig at hun vet hva det er jeg går gjennom nå, sier 22-åringen.

- Jeg syntes litt synd på henne da jeg var skadet, og hun var igjen alene. Det var litt vanskelig for henne å håndtere. Hun hadde suksess, mens jeg satt hjemme skadet, sier Mørk.

Nora Mørk har tidligere uttalt om søsteren at hun tidvis kan være litt for snill. Thea er ikke helt enig i den vurderingen.

- Nei, det synes jeg ikke. Det er ingen snill eller slem tvilling. Men Nora er nok litt raskere i replikken enn meg, og jeg holder meg nok litt mer i bakgrunnen, sier Larvik-spilleren.

- Men Nora er jo ikke slem, det er hun ikke, legger Thea til.

Den ferske landslagsspilleren vet ikke helt om de to søstrene er like eller ulike. Litt av begge deler, virker det som.

- Vi er litt forskjellige. Nora er mer frampå og tøffere enn meg. Vi er litt forskjellige, men likevel like, det er vanskelig å forklare. Nei, jeg vil si vi er forskjellige, avslutter Mørk.

Kampene mot Sør-Korea spilles altså i Gjøvik Fjellhall lørdag og søndag denne uken.

Kampene spilles 16.45 (lørdag) og 17.00 (søndag). Norge stiller kun med spillere fra de nasjonale ligaene til oppgjøret.

Se Thorir Hergeirsson snakke om alle søstrene på landslaget:

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken