Gå til sidens hovedinnhold

Nord-Korea anklager USA for løftebrudd

Nord-Korea hevder USA ikke har gitt bistand i bytte mot informasjon om atomprogrammene.

Krangelen mellom UAS og Nord-Korea om den nye atomavtalen fortsetter. Fredag sa nordkoreanske myndigheter at de ga informasjon som sine atomprogram til USA i november, melder CNN.

Landet sier også at USA ikke har oppfylt sitt løfte ved å gi bistand til koreanerne. Nord-Korea sier videre at de har trappet ned demonteringen av landets atominstallasjoner på grunn av forsinkelser hos andre land i sekslandssamtalene. Pyongyang sier likevel at de er optimistiske med tanke på videre samtaler.

Uttalelsene fredag kommer som et svar på anklager USA kom med like før nyttår. Amerikanske myndigheter hevdet da at Nord-Korea ikke hadde gitt all informasjonen de hadde lovet om landets atomprogram.

I oktober gikk Pyongyang med på full åpenhet om all kjernefysisk virksomhet samt at anlegget ved Yongbyon skulle settes ut av drift innen 31. desember. Til gjengjeld skulle regionale stormakter bistå Nord-Korea med drivstoff, bistand og diplomatiske forbindelser. Avtalen er inngått etter forhandlinger mellom Kina, USA, Japan, Russland, Nord-Korea og Sør-Korea.

Reklame

Her finner du oversikten over sommersalgene på nett