Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann avhørt om attentat

En nordmann bosatt i Libanon er avhørt i forbindelse med attentatet mot Libanons tidligere statsminister.

Opplysningene kommer frem i den franskspråklige libanesiske avisen l'Orient le Jour.

Etterforsker importhandel
Den norske statsborgeren skal ha importert utstyr som kan brukes til å ødelegge elektroniske signaler. Mottakerne av utstyret skal ha vært et libanesisk overvåkingsselskap tilhørende presidentens og hærsjefens, general Moustapha Hamdane, nære kretser.

Nordmannen har ifølge l'Orient le Jour utreiseforbud fra Libanon, men er ikke i politiets varetekt. FN-kommisjonen som etterforsker saken undersøker under hvilke forhold det importerte utstyret er blitt håndtert på flyplassen, to måneder før attentatet mot tidligere statsminister Rafic Hariri.

Tidligere i oktober konkluderte FNs etterforskningskommisjon med at høytstående etterretningsoffiserer i Syria og Libanon var involvert i drapet på Hariri 14. februar år.

- Følger saken
Det norske Utenriksdepartementet er orientert om saken, men vil ikke gå nærmere inn på sakens detaljer.

- Vi bistår og hjelper mannen. Ambassaden har daglig kontakt med ham. sier pressevakt i Utenriksdepartementet Odd Magne Ruud til TV 2 Nettavisen.

Ruud kan bekrete at mannen verken er siktet eller i politiets varetekt. UD er ikke orientert om at mannen skal ha fått utreiseforbud.

- Så vidt vi forstår ønsker kommisjonen å snakke med ham igjen. Utover det har vi foreløpig ingen kommentarer, sier Ruud.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken