Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann savnet i Sverige

En norsk mann på 46 år er savnet i Arjeplogsfjellene i Nord-Sverige.

Mannen var på tur med ski og hundespann bestående av åtte hunder. Det var kraftig vind og vanskelige forhold i fjellet da mannen ble borte torsdag ettermiddag, skriver avisen Norrbottens-kuriren.

Omfattende aksjon
Fredag morgen ble det sendt ut en fjellredningspatrulje for å søke etter mannen. I tillegg er to helikopter satt inn i aksjonen, ett fra Norge og ett fra Sverige.

- Det er dårlig vær og det skal bli enda verre, så vi setter inn alle ressurser, sier vakthavende befal Kurt Nilsson ved Norrbotten-politiet til TV 2 Nettavisen.

Han tror ikke nordmannen kan ha gravd seg ned. Til det er det for lite snø. Han har imidlertid god tro på at 46-åringen klarer seg så lenge han holder seg ved hundene.

- Han er kjent i terrenget og har bra utsrustning, sier Nilsson.

Kom bort fra hverandre
Nordmannen og en kamerat dro ut i Arjeplogsfjellene med hundespann. De fulgte en merket løype og kom til Ikesjaur, rundt en mil fra den norske grensen. På grunn av dårlig vær snudde mennene, men 46-åringens ekvipasje kom ikke fram.

- I løpet av tilbaketuren kom de bort fra hverandre. Vi fikk melding om at mannen var savnet klokka 18.40 i går, opplyser vaktsjef Jan Lekang ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland (AN).

AN skriver at 46-åringen kommer fra Røkland, mens hans 33 år gamle kamerat kommer fra Rognan i Nordland.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene