Johansen ble etterlyst av Interpol i 2003 og skal ha siden oppholdt seg i Montenegro.

– I natt ble han utlevert til Kosovo. Der vil han bli fremstilt for varetektsfengsling fredag, sier Karin Limdal, talsperson i EUs politi- og rettsdelegasjon i Kosovo, til VG Nett.

Utlevert onsdag kveld
Utenriksdepartementet forteller at nordmannen ble utlevert til Kosovo sent onsdag kveld.

– Ambassaden i Kosovo var i kontakt med ham da han kom til Kosovo i går sent på kvelden, og de ble allerede varslet da han ble arrestert av myndighetene. Ambassadepersonell skal være til stede under fengslingsmøtet i morgen og yte bistand på den måten han måtte ønske, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Nettavisen.

Truer med rettssak
Nordmannen gikk kraftig ut og kritiserte norske myndigheter på NRK i forrige uke, og truet med å gå til sak mot den norske stat.

– Jeg har ikke noe kommentar på det her og nå. Vi forholder oss til å yte bistand for ham på lik linje som vi gjør med andre nordmenn som kommer borti rettsapparatet i utlandet, sier Kopstad.

Johansen beskylder blant annet norske tjenestemenn for å ha tilbakeholdt informasjon som kunne renvaske ham for bedrageribeskyldningene.

Ut fra det Utenriksdepartementet kjenner til, ble nordmannen arrestert i Montenegro onsdag.

Fikk penger av FN
Johansen er siktet for bedrageri av 300.000 euro, noe som utgjør om lag 2,7 millioner kroner, gjennom selskapet Norway Invest. I 2003 gjorde selskapet en avtale med det statlige selskapet Post and Telecommunication Kosovo (PTK) om utbygging av et nødnett i Kosovo. Nordmannen skal ha fått penger av FN til å gjennomføre prosjektet, men nødnettet ble aldri realisert. Johansen hevder han er uskyldig.