Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann vant 115 millioner kroner

Mann fra Asker stakk av gårde med gigantpott.

Askermannen nølte litt da et ukjent nummer ringte rett før klokken 23 onsdag.

- Heldigvis tok han telefonen, sier Norsk Tipping om samtalen der mannen brått var nesten 116 millioner kroner rikere.

Dermed fikk mannen i 50-års alderen fra Asker i Akershus storbesøk av «julenissen» knappe to uker før jul.

At premien var gått til en norsk spiller var allerede ute på de fleste nettaviser, men mannen hadde selv ikke sjekket tallene sin før Norsk Tipping ringte.

- Han hadde ikke sjekket kupongen og han var litt usikker på om han skulle ta telefonen da et ukjent nummer ringte så sent, men tok den heldigvis, sier Ingvild Nygaard, pressevakt i Norsk Tipping til NTB.

Jordnær kar
Hun sier at hun oppfattet mannen som en som tok en slik nyhet med fatning, men at selve beløpet selvfølgelig var vanskelig å forstå omfanget av.

- Han var en jordnær kar som tok nyheten med fatning. Men han ble veldig overrasket over beløpet og sa at det var en veldig god følelse. Han sa at han fikk en følelse han ikke kunne beskrive, at han fikk en umiddelbar trang til å hoppe rundt i rommet, beskriver Nygaard.

Lykketallene
Askermannen ønsker å forbli anonym og sa at han ville holde det for seg selv i noen dager, og la det hele synke inn.

Rekken som gjør Asker-mannen til en særdeles rik mann, var 3-6-7-13-34-35 og lykketallet 6.

- Han har vunnet førstepremien, den internasjonale lykketallspotten og den norske lykketallspotten. Dette er den tredje lottogevinsten som har nådd over 100 millioner kroner, og den nest største premien vi utbetaler, sier Ingvild Nygaard.

Lykketall
I tillegg til den heldige nordmannen var det også en danske som hadde seks rette. Dansken og nordmannen deler dermed førstepremien og den internasjonale lykketallspremien som ga 15,9 millioner til hver, mens nordmannen innkasserte 100 millioner kroner ekstra fra den norske lykketallspotten.

Nygaard fortalte før hun ringte den heldige vinneren at hun gledet seg til å overrekke beskjeden. Forrige gang en nordmann stakk av med en premie på over 100 millioner, var i mai. Den heldige nordmannen innkasserte da 216 millioner kroner.

- Jeg var litt revet med da jeg ringte, sier hun etterpå.(NTB)

Vinn reisegavekort på 5000 kr
Lørdag 21. desember er det SuperLotto og en ekstra trekning med 45 millioner kroner i potten. I den forbindelse arrangerer Side2 Lykkespill en konkurranse med premier fra Norsk Tipping.

Konkurransen er som følger:

Blir det én spiller som vinner 45 millioner kroner alene i SuperLotto-trekningen lørdag, eller vinner 45 spillere én million hver?

Send inn ditt svar under og bli med i kampen om et reisegavekort til en verdi av 5000 kroner og diverse julerelaterte tilleggspremier.

HTML EMBED


HTML EMBED

Kommentarer til denne saken