Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn digger Røkke

Bare 11 selskaper er bedre likt i sine hjemland enn Røkkes Aker.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det viser omdømmeundersøkelsen Global RepTrak 2006 fra Reputation Institute. Aker, Coop, Reitan-gruppen, Statoil, Hydro og Veidekke er alle på Topp 200-listen i omdømmestudien, ifølge en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

750 selskaper ble målt, og resultatene er basert på svar fra 30.000 personer i 25 land. Kun nordmenn har vurdert de norske selskapene, men svarene er sammenlignbare globalt, over bransje- og landegrenser.

Slår storheter
Det er første gang en slik global måling gjennomføres. Aker kommer på 12. plass, Reitangruppen kommer på 16. plass, Coop Norge på 32. plass, Statoil på 77. plass, Hydro på 130. plass og Veidekke på 156. plass.

Aker slår i likhet med Reitangruppen globale blant annet storheter som BMW, Pepsi, Disney og Honda.

– Omdømmevinnerne globalt kjennetegnes gjerne ved at de både leverer gode økonomiske resultater og appellerer til folks følelser. De inngir tillit, respekt og beundring. Aker – med Kjell Inge Røkke i spissen – klarer dette, derfor scorer de så høyt, sier Nils M. Apeland i Apeland Informasjon, norsk representant for Reputation Institute, i meldingen.

Skandinavia herjer i toppen
Det selskapet i verden med best omdømme er den italienske spagettiprodusenten Barilla Holdin. Men Skandinavia er representert på pallen med den danske leketøysprodusenten Lego Holding A/S på andreplass.

Europas største flyselskap, tyske Deutsche Lufthansa AG, innehar tredjeplassen, mens det på ny er et skandinavisk selskap representert på fjerdeplass, nemlig den svenske møbelgiganten Ikea International A/S.

Danmark også representert før Aker med både containergiganten A.P. Møller-Mærsk på 7. plass og Danfoss A/S på 11. plass.

Første asiatiske selskap ligger på 6. plass, representert ved den japanske bilprodusenten Toyota Motor Corp., mens det best plasserte amerikanske selskapet er verdens største husholdningsprodusent, Kraft Foods Inc.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted