Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn klager mest

Av innbyggerne i ni europeiske land er nordmennene blant de minst fornøyde med både helsetilbudet, hverdagstilbudet og lokalmiljøet.

Det viser en undersøkelse blant 11.000 personer i ni land, utført av legemiddelfirmaet Pfizer. Irene er blant dem som er mest fornøyde i undersøkelsen, mens Hellas kommer på jumboplass, skriver Dagbladet.

Mens bare 53 prosent av de spurte nordmennene sier at de synes helsetilbudet er bra, sier 70 prosent av belgierne det samme. Trygghetsfølelsen er noe sterkere i Norge. 61 prosent sier seg fornøyde, mens det blant irene er det 74 prosent som føler seg trygge.

Lokalmiljøet er det 55 prosent som er fornøyd med her til lands, og irene er nok en gang på topp med en andel på 77 prosent fornøyde. Hverdagstilbudet, slik som tilgang til utdanning og kollektivtransport, får OK-signal av 47 prosent. Blant belgierne er til gjengjeld 65 prosent fornøyde.

I Norge er det innbyggerne i Oslo- og Bergensområdet som er blitt spurt.

Sosiolog og forskningsleder Tone Fløtten ved Fafo tror at grunnen til nordmenns misnøye er at når den private velstanden øker, stiller befolkningen stadig høyere krav til det offentlige.

Direktør Kjell Roland ved ECON Analyse tror at oljeformuen førte med seg en konkurranse mellom sektorene som går ut på å påpeke egne elendigheter. Den som vinner kampen, får så mest av potten, sier han.

(NTB)

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten