Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn spiser sushi for 594 millioner

Salget har skutt til himmels.

Norsk sjømatråd melder at nordmenn i fjor kjøpte sushi på restauranter, kiosker og butikker for utrolige 594 millioner kroner, noe som er en oppgang på hele 25 prosent fra året før.

Det er spesielt brettene fra butikker og kiosker som øker.

– Når sushi nå er blitt maten du tar med deg mellom møter eller på toget, er den også blitt allemannseie. Det er de ferdige sushibrettene som har bidratt mest til at nordmenn spiser stadig mer fisk på ris. Den neste store bølgen vil nok være hjemmelaget sushi, sier Lisbeth Bjørvig Hansen i Norges sjømatråd i en pressemelding.

Ifølge en undersøkelse spiser nå tre av ti nordmenn sushi minst to til tre ganger i måneden, noe som er nesten like mye som franskmennene.

– For noen få år siden var vi stolte over at sushi var så populært i Frankrike at cateringbedriftene leverte mer sushi enn pizza hjemme hos franskmenn. Nå er vi i ferd med å ta dem igjen, sier Bjørvig Hansen.

Den økte interessen for sushi har også ført til at antall susirestauranter har økt kraftig. Hvert år dukker det opp omtrent 15 nye restauranter, og sushi er ikke lenger noe Oslo-fenomen.

– Dette er den samme bevegelsen som vi har sett for andre mattrender. Da pizzaen kom til Norge, startet den på restauranter i Oslo. Deretter beveget den seg til restauranter på mindre steder og etter hvert også hjem til norske kjøkkenbord, sier Bjørvig Hansen.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken