Gå til sidens hovedinnhold

– «Norge-dødare» til USA

Brasilianske Marta lokkes med en årslønn på tolv millioner.

Verdens beste kvinnelige fotballspiller, brasilianske Marta, skal være klar for den amerikanske proffklubben Los Angeles Sol.

Det er den svenske storavisen Expressen som hevder å vite at den brasilianske balleleganten har kommet til enighet med amerikanerne.

– I neste uke kommer dette til å bli offentliggjort. I øyeblikket jobber man med en kontrakt som dekker alle sider av avtalen, sier en kilde til avisen.

Verdens beste
Marta har to ganger blitt kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. I fjorårets sommerleker i Beijing scoret hun det avgjørende målet som sendte Norge ut av turneringen i kvartfinalen. Etterpå ble hun kåret til turneringens beste spiller.

De siste sesongene har 22-åringen, som egentlig heter Marta Vieira da Silva, spilt for svenske Umeå. Der har hun blant annet vært lagkamerat med norske Lise Klaveness.

Kjempetilbud
Nå tyder alt på at den brasilianske driblefanten fortsetter karrieren i den nystartede amerikanske proffligaen WPS.

En rekke svenske klubber har de siste ukene jaktet på Martas signatur. Det synes imidlertid klart at ingen av dem kunne matche det tilbudet den brasilianske stjernen fikk fra USA. 22-åringen skal være tilbudt en treårskontrakt til en verdi av rundt 12 millioner kroner – noe som tilsvarer en dobling av årslønna hun har i Umeå i øyeblikket.

På ferie
Hovedpersonen selv er for tiden på ferie i hjemlandet, men er ventet til Det internasjonale fotballforbundets årlige galla i Zürich i neste uke. Der kan hun fort bli kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller – igjen.

Ifølge rapportene vil Marta også benytte den anledningen til å offentliggjøre sine framtidsplaner. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat