OSLO (Nettavisen): John Carew var lenge ansett som Norges beste offensive våpen på fotballbanen.

Men landslagsmålene lot etter hvert vente på seg. Etter flere gode år i Aston Villa, fikk 32-åringen stadig mindre spilletid og ble lånt ut til Stoke, før han i sommer gikk til Championship-klubben West Ham.

Andrefiolin
Den markante spissen er ikke lenger et soleklart førstevalg på topp for Norge. Den rollen er det Mohammed «Moa» Abdellaoue, som opplever stor suksess i Bundesligaen med Hannover, som har.

Moa sliter imidlertid med en lyskeskade og er ute av troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Kypros tirsdag.

Det skaper hodebry for Egil Olsen. Med få spisser i troppen er Carew kanskje et soleklart førstevalg, men West Ham-spissen har tidligere i år vist at han ikke holder 90 fulle minutter.

Carew selv er likevel proppfull av selvtillit før den viktige kampen.

- Forhåpentlig fungerer vi like bra uten Moa. Og kanskje fungerer Norge enda bedre med meg på banen. Neida, det får vi se, sier en blid Carew da Nettavisen møter han på landslagets pressetreff.

Tilbake til det vante
Norges EM-håp svinner sakte, men det er fortsatt muligheter for at Drillo-gjengen kvalifiserer seg, med litt hjelp samt seier i den siste kampen (Norge er avhengig av at ikke både Portugal (møter Island hjemme) og Danmark (møter Kypros borte) vinner sine kamper fredag kveld).

Carew forsikrer norske tittere om at de ikke trenger å engste seg selv om det er han, og ikke Moa, som trolig starter på topp.

- Det er stort sett jeg som har spilt for Norge, selv om det ikke har vært slik de to siste kampene. Det går på en måte tilbake til det vanlige.

Og Carew mener at det skal gå fint å spille 90 minutter, selv om formen de siste kampene har vist at han langt fra har klart å spille en hel, god kamp.

- Jeg holder jo i utgangspunktet en hel kamp, mener spissen selv.

Ingen garanti
Assisterende trener på landslaget, Ola By Rise, er på sin side skeptisk.

- Vi vet ikke om Carew kan holde en hel kamp, men han virker piggere nå. Han har funket bra som en innbytter, men vi har ikke så mange reine spisser i troppen, så han blir selvfølgelig veldig viktig. Men det er ikke garantert at han spiller 90 minutter, forteller By Rise til Nettavisen.