Gå til sidens hovedinnhold

- Norge ga oss en advarsel

Tysklands landslagssjef Silvia Neid ser på Norges storspill i EM-kvartfinalen mot Sverige som en ren advarsel.

Helsingfors (ANB): Mandag skal de tyske jentene ut mot Norge med omtrent samme utgangspunkt som Sverige hadde fredag. De er store favoritter.

Landslagssjef Neid bruker den norske kvartfinalebomben til å innprente spillerne at Norge ikke må undervurderes. Det siste kunne være fristende etter at jentene i rødt, hvitt og blått ble periodevis rundspilt og slått 4–0 i åpningskampen i Tammerfors.

- Jeg er imponert over at Norge har tatt seg til semifinale. Laget har vokst gjennom mesterskapet. Seieren mot Sverige var en advarsel til oss om at de er i form, sier Neid.

Nyhet: Lever Langoddsen, Tipping og Lotto på mobilen!

Lag med stor L
Hun lot seg spesielt imponere over måten de norske jentene fremsto som et lag med stor L mot Sverige.

- Det var en lagseier, som naturligvis har gitt selvtillit. Scorer Norge først mandag, kan det bli vanskelig for oss. Da trekker de seg nok tilbake, og satser på overganger. Der er de gode, sier Neid.

Hun mønstrer et meget slagkraftig mannskap, men må klare seg uten veteranen Ariane Hingst i semifinalen. 30-åringen, som har over 150 landskamper i beltet, pådro seg en meniskskade i kvartfinalen og er ute for resten av mesterskapet.

Dermed må Neid komponere en ny forsvarsfirer til møtet med Norge.

- Jeg har bestemt meg for hvem som skal spille, men vil ikke røpe hvem det blir. Det får dere vite først på kampdagen. Vi har i det hele tatt lagt en plan og vet hvordan vi vil spille, sa landslagssjefen.

- Det spiller ingen rolle hvem som spiller. Vi kjenner hverandre så godt, og er så trygge på hverandre alle sammen, supplerer forsvarsspiller Babette Peters.

Skryter av Berntsen
Den tyske landslagssjefen vet godt at årets EM er Bjarne Berntsens siste som norsk sjef. Hun skryter gjerne av rogalendingen, men vil ikke gi ved dørene.

- Bjarne har gjort en kjempejobb ved å føre laget til semifinalen, men det får være nok å komme dit, smiler 45-åringen, som selv har møtt Norge en rekke ganger i internasjonale mesterskap som trener og spiller.

Mange titler
Neid ble verdensmester både i 1989 og 1991, etter å ha slått Norge i finalen. To år senere måtte hun se Norge ta tittelen, men i 1995 var trofeet tilbake på tyske hender med Neid som kaptein på laget. Samtidig ble det – som mange vil huske – 0-2-tap for Norge i VM-finalen i Sverige samme år.

For fire år siden var hun assistenttrener da Tyskland slo Norge i EM-finalen i Blackburn, og i kjølvannet av det mesterskapet overtok hun selv som landslagssjef.

Kampene mot Norge har vært mange for 45-åringen – og med varierende utfall. Spørsmålet er om semifinalen i Helsingfors mandag føyer seg inn i rekken av minneverdige øyeblikk. De norske jentene vil det garantert annerledes. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken