(Siste: Bersant Celina sitter på benken for Manchester City i møtet med Sheffield Wednesday i FA-cupen søndag. Du kan følge kampen her).

Søndag kan norskalbanske Bersant Celina få sin debut for Manchester City. Unggutten er med i troppen som møter Sheffield Wednesday i FA-cupen.

18-åringen har imponert stort for de lyseblå den siste tiden, og selv om det lå i kortene at han skulle få sjansen med A-laget i løpet av 2015, kom det nok overraskende på mange at Manuel Pellegrini allerede nå tar han med.

Celina har herjet på ungdomsnivå for City denne sesongen og scoret flittig på lagene til Patrick Vieira, som spiler i ungdommens Champions League, UEFA Youth Cup, Citys U21-lag, og Citys U-18-lag som kjemper om et ligagull.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren har ikke bare scoret mange mål, men han har også scoret flere flotte mål, som har blitt lagt merke til i storklubben.

Derfor har han den siste tiden fått trene med A-laget.

Spiller for Kosovo
Etter at han nå har gjort seg bemerket for én av verdens beste klubber, er det mange som spør seg om den målfarlige angrepsspilleren er en mann landslagssjef Per-Mathias Høgmo bør se nærmere på. Celina kan teoretisk sett fortsatt spille for Norge, men har den siste tiden spilt for Kosovo.

Enn så lenge er imidlertid ikke Kosovo et fullverdig medlem av FIFA og UEFA og dermed teller ikke kampene nasjonen spiller som offisielle landskamper.

Det er ventet at Kosovo må vente et år eller to, før nasjonen blir tatt opp.

Dette betyr at unggutten fortsatt kan spille for både Norges A-landslag og aldersbestemte landslag, hvis han selv ønsker å ikle seg norsk drakt.

Ledelsen på landslaget har i lengre tid hatt den oppfatning at Celina helst ønsker å spille for nettopp Kosovo, men U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud forteller nå til Nettavisen at partene nylig har hatt samtaler.

- Vi ønsker alltid å ha best mulig spillere tilgjengelig til spill for Norge. Norges Fotballforbund har tatt initiativ til et møte med, og gjennomførte et møte med Bersants far (Eduar), der det ble understreket at han er ønsket for Norge.

- Må vise respekt
Smerud er likevel klar på at ingenting er avklart rundt spilleren med Norge.

- Møtet var mellom faren til Bersant og U19-trener Eirik Horneland. Hva resultatet blir i situasjoner der spilleren har flere landslag å velge mellom, avhenger helt og holdent av spillerens vurdering. Fra vår side er det som sagt ønskelig å kunne velge mellom de beste spillerne, men vi må samtidig ha respekt for at det er spillerens beslutning og ikke vår, sier Smerud.

Celina har totalt 15 landskamper på U-nivå for Norge fra tidligere. Han har representert Norge på U15-, U16- og U17-nivå. For sistnevnte lag har han totalt åtte kamper og var sist i troppen til de to møtene med Ukraina i oktober 2013. Han var på banen i begge de to møtene og hadde én assist.

Da Nettavisen før jul snakket med Høgmo-assistent Jarl Torske, var han klar på at 18-åringen ikke var aktuell for det norske A-landslaget da.

- Det er ikke et navn vi har vurdert per i dag på A-laget, sa Torske.

Den gang sa også Smerud at Celina fikk lite oppfølging fra NFF.

- Vi vet selvsagt om han og følger for så vidt utviklingen hans, men Celina har vært tydelig på at han ønsker å spille for Kosovo. Derfor er han ikke en spiller vi bruker store ressurser på å få sett og følge opp, sa han til Nettavisen.

Blir satset på
Nettavisen vet at Celina er godt fornøyd med det tilbudet han nå har i Kosovo og 18-åringen føler at han blir satset på av den unge fotballnasjonen.

Manchester City-spilleren har først og fremst et ønske om å bli best mulig på fotballbanen og prioriterer dette foran spill med flagg på brystet. Det å ha en sentral posisjon hos Kosovo vil trolig også være bedre for utviklingen enn å spille U19- eller U21-fotball for Norge og kanskje bli henvist til benken.

Interessen rundt drammensgutten er likevel svært stor og Celina blir ofte spurt av ivrige fans på nettsamfunnet Twitter om han kunne tenke seg å spille for Norge. «Usikkert» og «det er et godt spørsmål», er som regel svarene.

Celina er heller ikke den første som den siste tiden har valgt å spille for Kosovo framfor Norge. Flere andre har tatt det samme valget i 2014.

Tidligere har Strømsgodset-spilleren Flamur Kastrati tatt valget. Han spilte U21-EM for Norge i 2013, men har gitt uttrykk for at han ønsker å spille for Kosovo framfor Norge og også han har spilt for nasjonen i løpet av 2014.

Det samme gjelder Avni Pepa og Zymer Bytqi. Tippeligaprofil Herolind Shala, som imponerte i 2014, har på sin side valgt å spille for Albania.

Imponerer
Celina ble plukket opp av Manchester City i 2012 fra Strømsgodset og fikk proffkontrakt med Premier League-klubben våren 2014. Han spiller nå på klubbens U19 lag i UEFA Youth League og på U21-laget til de lyseblå.

Begge disse to lagene blir ledet av den tidligere Arsenal-helten Patrick Vieira. Franskmannen har blitt omtalt som en dyktig og klok trenertype.

Norskalbaneren har gjort seg bemerket ved en rekke anledninger og både i august og oktober i fjor hadde han en kandidat til månedens mål i City.

I august kjempet han blant annet mot David Silva om prisen.

Han scoret to ganger mot Bayern München i den sterke 6-0-seieren over tyskerne i UEFA Youth Cup og scoret også i møte med Roma. Denne høsten har han også gjort seg bemerket med scoring mot Liverpool og Tottenhams ungdomslag, for å nevne litt av det han har utrettet i den lyseblå drakten.

Lars Martin Andersen, som kommenterer UEFA Youth League for Eurosport, og har fulgt Celina der, tror den engelske klubben har stor tro på unggutten.

- Han hadde ikke fått tilbud om proffkontrakt om de ikke hadde troen på ham. I City er de strenge på slikt, det er tross alt mange spillere i rekkene der. De som City vil satse på, blir også satset på, sier han til Nettavisen.