Gå til sidens hovedinnhold

Norge med håndballoppvisning mot Russland

De norske håndballjentene banket Russland 32-24 i Drammen.

Heidi Løke ble Norges toppscorer med seks mål. Hun bidro også med knalltøft strekspill og skaffet Norge flere straffekast.

Norge ledet gjennom hele kampen, og selv om russerne yppet seg litt i annen omgang var seieren aldri truet.

Motstander Russland er riktignok et lag midt i et generasjonsskifte og som ikke er med i VM i Serbia i desember, men de har likevel mange gode unge spillere.

- For mange baklengs
Landslagssjef Thorir Hergeirsson var fornøyd med framgangen laget viste etter den rotete kampen mot Nederland fredag, men han synes forsvaret slapp til for mye.

- Det var bra form på forsvaret, men 24 baklengs er litt for mange, sa han til TV 2 etter kampen.

Seieren betyr at Norge har vunnet to av to i landslagsturneringen i Drammen denne helgen. Fredag slet hjemmelaget seg til 28-26-seier mot Nederland, men lørdag gnistret det av Norges lag.

- Vi fant tilbake til oss selv. Spillerne gikk litt tilbake til «basic» og var tro mot formasjonene. Det hjelper, sa Hergeirsson.

Solberg imponerte i mål
Linn Jørum Sulland imponerte også lørdag. Hun scoret ti mot Nederland fredag og fulgte opp med fem fulltreffere mot Russland.

Ellers viste Camilla Herrem at VM-formen er i anmarsj med fire scoringer fra kanten, mens Silje Solberg sto en meget god kamp i det norske målet.

Søndag er Sør-Korea motstander i Drammenshallen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken