ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Situasjonen er helsvart. Norge kommer ikke til fotball-VM. Ingen norske lag er med i gruppspillene i europacupene, og ingen norske spillere er med på lag i Mesterligaen.

Og folk blir bare frustrert av å se landslaget.

Det er lenge siden norsk fotball har vært like langt nede.

Men fakta er også at hvis man tar landslaget til side og ser på hva som har skjedd etter at Drillo kom tilbake, så er det faktisk ikke så ille - sammenlignet med den nære historien.

LIVE 20.30: Norge - Makedonia

Nest best
Drillo har ledet Norge til seier over Tyskland, Finland og Skottland etter at han overtok i januar. Det har blitt uavgjort mot Makedonia og Island, mens det har blitt tap for Sør-Afrika og Nederland.

Vinner Norge hjemme mot Makedonia og Sør-Afrika i årets to siste kamper, tangerer faktisk året bortimot Norges beste landslagsår i dette årtusenet.

Da vil Drillo ha tatt 1,89 poeng i snitt etter comebacket. Det beste som er prestert i dette årtusenet tidligere er 2004-sesongen. Da satt Åge Hareide igjen med fem seirer, fire uavgjorte og ett tap på sine ti kamper med A-landslaget. Det gir et snitt på 1,90.

- Tre seirer, to uavgjorte og to tap er ikke så gærernt. Spesielt ikke hvis man ser på hva slags motstand vi har møtt, og at hele fem av de sju kampene har vært på bortebane. Det er jo også en av grunnene til at vi har klatret på Fifa-rankingen - at vi har tatt poeng i overkant av det man kunne forvente, sier Drillo i samtale med Nettavisen.

Det imponerer kanskje enda mer siden Drillo tok over et lag som hadde gått over ett år uten en eneste seier.

Ser bak resultatene
- Og med to seirer til?

- Da vil det være veldig bra. Men jeg er opptatt av å se bak resultatene også. Vi har hatt to-tre dårlige kamper. Vi var blant annet litt heldige som slo Finland, og mot Island kunne vi gjerne tapt. Bildet er nok litt lysere på papiret enn i virkeligheten.

- Er du overrasket over at det kan bli så bra?

- Nei. Ender vi fem seirer, to uavgjorte og to tap, så er det ikke mulig å få til så mye bedre enn det.

Uten tap siden 1991...
Norge har spilt 31 kamper på rad under Drillo på Ullevaal uten tap, og sjefen innrømmer lett at han er opptatt av at den statistikken utvides til 32 og 33 før året er omme.

- Jeg vil unngå å tape - og helst vinne. Gjør vi det, så blir det ganske morsomt underveis også, sier han.

- Har kritikken de siste dagene vært urettferdig?

- Norsk fotball er jo mer enn landslaget, da. Klubblagene er trukket inn. Så på mange måter har det vært en del skuffelser. Men med to seirer til for landslaget i år, så vil det i alle fall ha vært en anstendig sesong der - selv om vi kanskje ikke kan være helt fornøyd.

Poengsnitt:
2009: 1,57 til nå
2009: 1,89 med to seirer til
2008: 0,5 på åtte kamper
2007: 1,82 på 11 kamper
2006: 1,25 på 8 kamper
2005: 1,77 på 13 kamper
2004: 1,90 på 10 kamper
2003: 0,92 på 12 kamper
2002: 1,6 på 10 kamper
2001: 1,64 på 11 kamper
2000: 1,4 på 15 kamper
PS. Tallene er basert på resultater fra både kvalifisering og privatlandskamper, men kampene med rene tippeligalandslag (vinterturneene i Asia og USA) er holdt utenfor.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!