Gå til sidens hovedinnhold

Norge møter «mareritt-forsvar»

ZAGREB (TV 2 Nettavisen): Norge har aldri vært glad i å møte offensive forsvar. Ingen spiller mer offensivt enn lørdagens motstander Spania.

Få norske klubblag spiller offensivt i forsvar, noe som gjør at de norske spillerne har vist store usikkerhetstegn når motstanderen har møtt dem langt ute på egen banehalvdel.

- Utrolig intensitet
Spania tok Norge på sengen da de spilte ultraoffensivt i fjorårets EM-kamp. Det gjorde at de klarte et sensasjonelt uavgjortresultat.

Og spanierne spiller ikke mer defensivt i år.

- De spiller et offensivt 3-3-forsvar hvor de fremste spillerne ligger mellom ni og tolv meter. De har en utrolig intensitet og kampvilje, forklarer den norske ”spionen”, Mia Högdahl, til TV 2 Nettavisen.

De norske spillerne vet at de sliter mot offensive forsvar.

- Det er ikke det jeg er best mot, nei, men jeg prøver å få det til å bli det. Jeg får ikke den farten jeg trenger i skuddet mitt når de møter meg langt ute. Det spilles ikke så mye offensivt hjemme, så jeg får trent mye på det her, sier Anette Hovind Johansen.

Fremgang
Vigdis Hårsaker mener de norske jentene har hatt fremgang mot utgrupperte forsvarsformasjoner.

- Jeg synes det har bedret seg i de siste kampene, sier hun.

I Farum i fjor herjet Montserrat Puche med Norge, og Högdahl mener Tonje Larsen & co må være oppmerksom på henne også på lørdag.

- Hun er mye bedre trent i år og vil herje med oss nå også dersom vi tillater henne å gjøre det, sier hun.

I tillegg til Puche, er det forsvarskjempen Marta Mangue Gonzalez, linjespillerveteranen Cristina Gomez og storskytteren Susanna Fraile Celaya som er de store spillerne.

Gomez spiller for øvrig sin landskamp nummer 250 i kampen mot Norge.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter