NORGE - ROMANIA 20-21:

Tirsdag startet de norske håndballjentene oppladingen til EM på hjemmebane i desember, og på motsatt banehalvdel under World Cup-kampen i Aarhus sto tradisjonelt sterke Romania.

Norge startet kampen best og ledet til pause, men etter en svak andre omgang preget av mange bytter og feil, var det til slutt rumenerne som kunne juble for seier og to poeng i gruppen.

- Vi fikk mange nye inn i starten på andre omgang, men samtidig må vi huske at dette er trening for oss. Vi kan ta seieren mot slutten, men da lyktes ikke de erfarne helt, sier landslagstrener Thorir Hergerisson til TV Sporten om kampen tirsdag.

- Samtidig er situasjonen sånn at Gro Hammerseng ikke kan spille hele tiden, og Marit Malm Frafjord kan ikke spille hele tiden. Derfor må vi bruke en del av de ferske, og det tror jeg er positivt på sikt. En god investering, sier treneren om alle byttene.

Tre debutanter
Christine Homme (Nordstrand), Nora Mørk (Larvik) og Sanna Solberg (Stabæk) fikk alle sin debut for det norske landslaget i tirsdagens kamp, og gjorde seg på ingen måte bort heller.

- Dette var gøy, men det er aldri morsomt å tape. Vi fikk overraskende mye spilletid, og tok sjansene vi fikk, sier Mørk.

Landslagsveteran Gro Hammerseng tror også at det kan være et smart trekk av treneren å gi ferskingene sjansen nå.

- Jeg vet det selv, at noen ganger er det lettere å komme inn en og en eller maks to. Men gir vi de unge sjansen nå, så kan det hende de tørr å ta ansvar i EM, sier Hammerseng til TV 2.

De norske jentene gikk ut i et forrykende tempo i første omgang, og hadde full kontroll på begivenhetene, samtidig som keeper Kathrine Lunde Haraldsen sto som en vegg bak i målet.

Til pause hadde den norske stjernekeeperen vartet opp med en redningsprosent på solide 70 prosent, mens Norge også hadde vært giftige framover på banen og ledet med 12-6.

Byttet seg fra seier
Landslagstrener Thorir Hergerisson valgte imidlertid å gjøre mange bytter, og gi en rekke debutanter sjansenetter pause, noe som så ut til å påvirke rytmen til det norske laget mye.

Fra å være klart best før pause, slapp Norge motstanderen inn i kampen i andre. I løpet av de første sju og et halvt minuttene etter hvilen hadde Romania knappet inn fem mål.

Og drøye ti minutter før slutt var rumenerne for første gang i kampen à jour med håndballjentene. Der ifra og inn ble det jevnt, men mot slutten var det altså Romania som var sterkest.

Neste utfordring for de norske jentene i turneringen er Sverige onsdag, mens Russland venter torsdag. Svenskene slo nettopp Russland med 25-24 i sin gruppekamp tidligere tirsdag.

- Møtet med Sverige blir en tøff kamp. Det er et godt og robust mannskap som har spilt sammen lenge. Det er ingen tilfeldighet at de slår Russland, forteller den norske landslagssjefen.

Sjekk siste sportsnytt her!