TSJEKKIA - NORGE 29-26:

De norske håndballgutta hadde ingen god turnering under VM i Sverige i januar, og en kollaps mot Ungarn i første gruppespill gjorde veien videre tung for Robert Hedins menn.

Til slutt endte det med en niendeplass for laget, etter at Serbia ble slått 32-31 i plasseringsspillet. Dermed blir neste års EM i Kroatia meget viktig med tanke på en OL-plass.

Må til EM
For siden de åtte beste nasjonene under årets VM-sluttspill kom fra Europa, åpner det for at Norge kan kapre en plass i London 2012 gjennom godt spill i EM.

Da må laget imidlertid prestere bedre enn det som ble gjort borte mot Tsjekkia i kvalifiseringen til mesterskapet onsdag ettermiddag, da det ble 29-26-tap for grupperivalen.

Norge leverte en sterk første omgang i Zlin og ledet 13-11 til pause, men etter pause kom feilene, og dermed klarte hjemmelaget å snu kampen.

Verdens beste
Og som ventet var det tsjekkernes Filip Jicha som ble banens store spiller. Verdens beste håndballspiller i 2010 banket inn hele 13 mål.

For Norge ble Håvard Tvedten toppscorer med seks fulltreffere.

Før oppgjøret lå Norge og Tsjekkia som nummer en og to i gruppespillet med fire poeng hver etter to spilte kamper. Etter onsdagens dyst topper tsjekkerne med full pott fra tre kamper, mens Norge står på stedet hvil.

Allerede søndag kan Norge likevel få sin revansj.

Da møtes de lagene til ny dyst i Stavanger.

HTML EMBED