Erik Solheim og Lars Peder Brekk fikk æren av å innvie Norges to første grillautomater i Sofienbergparken i Oslo onsdag.

MatPrat-grillen, eller folkegrillen som landbruks- og matminister Lars Peder Brekk døpte den om til, skal redusere bruken av engangsgriller rundt i Norge.

– Jeg syns dette er et strålende tiltak. Det er veldig bekvemt med engangsgriller, og jeg skal innrømme at jeg bruker det selv og. Men det fører til veldig mye søppel. Får vi til slike griller som dette rundt i landet, vil forsøplingsproblemet bli mye mindre og dermed bedre miljøet, sier miljøvernminister Erik Solheim til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) mens han tester ut den nye gassgrillen i vårsola.

Også Lars Peder Brekk peker på miljøhensynet.

– Detter et kjempetilbud, og det bidrar til å redusere forurensing og klimaproblemer. De engangsgrillene som folk bruker i parker, på strendene og ellers bidrar jo til et stort forurensingsproblem, og det her kan føre til at vi reduserer det, sier Brekk til ANB.

Både Solheim og Brekk trivdes svært godt bak gassgrillene, og var ikke i tvil om at de kom til å benytte seg av dette tilbudet i sommer.

– Ja, om anledningen byr seg vil jeg gjøre det, sier Brekk.

– Jeg griller altfor mye allerede, så det er ingen tvil om at jeg kommer til å besøke disse flere ganger, smiler Solheim.

MatPrat-grillen består av to grillflater, slik at det er mulig å grille på fire forskjellige flater i Sofienbergparken. Betalingen gjøres via en automat lik en parkeringsautomat, og det koster en krone for hvert minutt. Det er altså mulig å grille i 30 minutter for prisen av en engangsgrill.

Opplysningskontoret for kjøtt, som står bak prosjektet, opplyser at det vil komme mange flere slike griller rundt i Norge. Grillene i Sofienbergparken drives av bydel Grünerløkka.

(ANB)