Gå til sidens hovedinnhold

Norges neste landslagssjef

Egil Drillo Olsen kan bli presentert allerede onsdag.

Ifølge TV 2 er forhandlingene ennå ikke avsluttet, men Drillo vil bli presentert som landslagssjef onsdag ettermiddag eller torsdag. Han skal lede laget i privatkampene mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland.

Norge møter Tyskland til privatlandskamp i februar, og Norges Fotballforbund har satt 15. januar som deadline for å finne mannen som skal lede det norske landslaget. Datoen er identisk med toppfotballsjef Per-Mathias Høgmos siste arbeidsdag i NFF, før han blir Tromsø-trener.

NFF har spurt flere kandidater, men fått nei, og fristen ser ut til å ryke.

- Gullmerkemannen
Nå ligger det altså an til at Egil Drillo Olsen kan gjøre comeback i pæler med norsk treningsdrakt. NFF har bedt om et møte med 66-åringen, og håper at han kan ta over som midlertidig landslagssjef.

- Egil er gullmerkemannen i norsk fotball, og er hjertelig velkommen på Ullevaal i den og andre roller. Han har også vært en aktør vi har snakket med underveis i den fasen vi har vært på å tenke rolle og funksjon for en landslagstrener, sier generalsekretær i NFF Karen Espelund til TV 2 Sporten.

By Rise i teamet
Så sent som lørdag meldte samme kanal at Ola By Rise, som er ansatt som assistenttrener for det norske landslaget, ville lede laget mot Tyskland. Dette avviste By Rise selv i tirsdag.

- Jeg vet ikke hvem som skal lede laget mot Tyskland, og har heller ikke behov for å vite det. Det stemmer ikke at jeg skal lede laget, for jeg er ikke blitt spurt om det, sa By Rise til Adresseavisen.

By Rise har likevel hatt ansvaret for forberedelsene til kampen, og blir en del av trenerteamet.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken