BÆRUM (Nettavisen): De kommende landskampene mot Island og Danmark er svært viktig i Norges kamp om en EM-plass. Derfor var det en stor strek i regningen at John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen dro på seg skader i dagene før landslaget skulle samles.

Gamst Pedersen er definitivt ute i begge kampene, men det er et håp om at John Arne Riise blir klar - i hvert fall til kampen mot Danmark på tirsdag.

Det betyr at Egil «Drillo» Olsen må komponere en ny venstreside til de viktige kampene, noe landslagskaptein Brede Hangeland innrømmer ikke er en optimal situasjon.

- Det er to av våre mest erfarne spillere, så vi skulle gjerne hatt med begge to. Men vi vil uansett spille med elleve mann, og noen ganger kommer folk inn og gjør en kanonjobb, sier englandsproffen til Nettavisen.

- Det er heldigvis mange å ta av, så vi får se hva Egil velger, legger Hangeland til.

Erstatterne er klare
Hva Drillo vil velge, er ikke lett å spå. Dagens trening på Nadderud ga veldig få svar. Da John Arne Riise ble skadet i hjemmekampen mot Portugal, var det Espen Ruud som kom inn på venstrebacken. Danmark-proffen spilte en god kamp, og det er ikke utenkelig at Drilo vil gå for noe som har fungert tidligere.

- Jeg er i god form og er klar hvis jeg blir bedt om å spille, sier Espen Ruud.

Les også:Dette har Moa studert i timevis

Et annet alternativ på venstrebacken, er Jonathan Parr. Crystal Palace-spilleren kan imidlertid også spille venstrekant, og vi kan derfor se at Espen Ruud og Parr utgjør venstresiden til Norge mot Island.

- Jeg føler meg komfortabel på begge plasser. Det gjenstår å se hvordan laget blir satt opp og hvordan det blir, men jeg er klar hvis jeg får muligheten og gleder meg til det, uttaler Parr til Nettavisen.

Det finnes imidlertid flere alternativer. Drillo kan for eksempel velge å flytte Erik Huseklepp over på venstrekanten og det har også vært rykter om at landslagssjefen vurdere å flytte Moa ned til en kantrolle og bruke Carew på topp.

Skulle det vise seg at John Arne Riise ikke kan spille, er det likevel stor sannsynlighet at minst en av Ruud eller Parr vil få nikket fra Drillo.

- Ikke ekstra press
John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen er to av Norges mest profilerte og erfarne spillere. Jonathan Parr prøver å ikke tenke på hvem han eventuelt erstatter.

- Man har lyst til å prestere godt uansett hvilken grunn det er til at du spiller. Det blir ikke noe ekstra press, men det er veldig viktige kamper. Vi må være godt forberedt alle sammen og få til et godt resultat mot Island, uttaler Parr.

Hvordan tror du Norges venstreside vil se ut mot Island? Diskuter i kommentarfeltet under, eller på våre Facebook-sider!

HTML EMBED

Espen Ruud forteller at det gode samholdet i det norske laget gjør det lettere når man blir kastet til ulvene.

- Det er en godt sammensveiset gjeng. Vi kjenner hverandre godt og det er god stemning i laget. I tillegg er Drillo klar og tydelig i hva han vil, forklarer Ruud til Nettavisen.

Landslagskaptein Brede Hangeland forteller at han er klar for å hjelpe de som eventuelt erstatter Riise og Gamst Pedersen.

- Jeg skal gjøre mitt beste som alltid. Men alle på landslaget er gode spillere, så jeg er sikker på at vi vil stille et godt og slagkraftig lag på fredag, uttaler Fulham-spilleren.

- Må spille som mot Tsjekkia
Norge bør sikre seg tre poeng mot Island hvis drømmen om EM fortsatt skal være til stede. Espen Ruud mener tempo offensivt vil være nøkkelen til seier.

- Vi skal prøve å styre spillet, og da må vi få til fart i angrepene. Men Island er et fysisk lag, så det vil bli en tøff kamp, sier backen.

I forrige treningskamp spilte Norge godt og vant 3-0 mot Tsjekkia. Den prestasjonen må gjenskapes, mener Jonathan Parr.

- Vi må få til det spillet vi hadde mot Tsjekkia. Der var det veldig mye bra. Vi turte å spille gjennom midten og hadde gode kontringer. Vi får bare prøve å bygge videre på det og ta med det positive fra den kampen, så får vi håpe at vi klarer å ta tre poeng, sier Crystal Palace-spilleren.

Norge spiller mot Island fredag klokken 20.00. Kampen mot Danmark spilles tirsdag kl 20.15.