Gå til sidens hovedinnhold

Norges sprøeste sommerjobb?

Sveinung (22) bruker sommeren på å telle alle fartshumpene i Bergen. Har du en sprøere sommerjobb? Ta kontakt med oss.

TV 2 Nettavisen skal kåre Norges sprøeste sommerjobb. Tips oss om din sommerjobb her. Vinneren får en iPod tilsendt i posten.

Bergensgutten Sveinung Tveito er en av dem som absolutt kommer inn under kategorien spesielle sommerjobber. Han er nemlig fartshumpteller.

- Jeg kjører rundt og teller alle fartshumpene i Bergen kommune, og tegner dem ned på et kart, forteller Sveinung til TV 2 Nettavisen.

1900 så langt¿
Bakgrunnen for den tallrike sommerjobben er at Bergen mangler en total oversikt over fartshumpene i kommunen. Ifølge beregninger skal det være mellom 2300 og 2400 humper.

- Det er massevis med humper. Jeg har kommet til rundt 1900 nå, sier 22-åringen.

Tid vanlig er Sveinung student ved studier for bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Det blir lite ferie på ham i år, men det gjør ikke noe - for han stortrives med sommerjobben.

- Jeg synes det er trivelig jeg. Jeg er en del ute og så kan jeg gjøre noe nyttig. Det er greit å bidra noe, synes han.

- Fleste er fine
Når han finner en fartshump kjører han bokstavelig talt over dem.

- Jeg kjører over dem, men stopper faktisk også på humpene. For å forenkle jobben har jeg et GPRS-system med meg så jeg har posisjonen når jeg skal tegne det inn på kartet, sier Sveinung.

Og de fleste av humpene ser bra ut.

- Stort sett er de fine, men det er jo noen som er litt for høye eller litt for lave. Men det er ikke noe som jeg gjør noe med, sier 22-åringen.

Sommerjobben har han hatt siden 12. juni, og er ikke ferdig før den 4. august. Innen den tid skal Bergen kommune ha alle humpene sine inne på dataen.

Diskuter saken i Veggavisen!

Sprø jobb?
Har du en spesiell sommerjobb? Eller vet du om noen som har det? ta kontakt med TV 2 Nettavisen på denne mailadressen . Send oss tips, bilder og gjerne video.

I løpet av sommeren skal vi kåre Norges sprøeste sommerjobb, og det kan bli nettopp din jobb.

Vinneren får altså en iPod.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken