Gå til sidens hovedinnhold

Norges strengeste russejenter?

Ingen spøk å være med på russebussen «Jammin'». Jentene kjører et strengt regime både med timelister og bøter.

(iOslo.no) De 28 bærumsjentene på «Jammin'» kjører en knallhard økonomisk linje og gir bøter til de russejentene som ikke klarer å betale sin del i tide.

Vet du om en råere russebuss? Send inn ditt bilde til iOslo.no.

Hver av dem må ut med 23.000 kroner til bussen. Det gir et budsjett på over 640.000 kroner, og det er før russeklærne og en dråpe alkohol er kjøpt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Våkenetter
- Jeg har ligget våken mange netter og lurt på hvordan jeg skal få nok penger til å betale min del på bussen, sier Nicole Gunnheim og legger til:

- Det er en del som har fått rimelig mange bøter, understreker hun og sier videre at de også fører timelister over vaktene på bussene.

Det er over ett år siden gjengen kjøpte russebussen og den er allerede solgt videre til neste års russ.

- Vi har gjort nesten alt på bussen selv og vi har jobbet hver dag i alle ferier. Bussen kjøpte vi for 265.000 kroner av en guttegjeng som hadde den i fjor, forteller Nora Karlsson til iOslo.no.

Les mer: - Har flyttet inn i russebussen.

Vil til topps
Nicole og Nora møter iOslo.no mens de sitter bussvakt ved Eikeli videregående skole. Vaktordningen går på rundgang og er til for å hindre hærverk på doningen. Jentene har allerede vunnet kåringen av den kuleste bussen på Stabekk, men de gir seg ikke med det.

- Klart vi vil til topps på Tryvann også, vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på bussen og vi er stolt av resultatet, sier de.

Les flere nyheter på iOslo.no.