Gå til sidens hovedinnhold

Norges UFC-håp: - Jeg reiser rundt og stjeler

Suger til seg impulser fra alle verdens hjørner for å bli best.

Emil Weber Meek går sin sjette profesjonelle MMA-kamp når han møter svenske Per Franklin på Superior Challenge 9 i Göteborg den 23. november.

25-åringen fra MMA Trondheim konkurrerer i weltervekt og står med fire seirer og ett tap så langt i karrieren.

For øyeblikket befinner Meek seg i Danmark for å forberede seg til kamp på Combat Sports Academy.

Den siste tiden har MMA-fighteren blitt lansert som en mulig kandidat til å bli tatt inn i The Ultimate Fighting Championship - verdens største MMA-organisasjon. UFC-stevnet som skal arrangeres i Malmö til våren kunne vært en passende anledning.

- Det er mye som skal klaffe, men det kan jo dukke opp en plass på underkortet. UFC er veldig opptatt av business og vil ha flest mulig seere. En nordmann på stevnet vil gi dem flere norske seere, det er gjerne slik de tenker. Når jeg vinner i november har jeg fire seirer i år, og forhåpentligvis fire seirer på teknisk knockout. Vi får se, sier Meek til Nettavisen.

Oslo vs. Trondheim
Meek er ikke fremmed for å bruke media for å skaffe oppmerksomhet rundt sine kamper. Det står i en viss kontrast sammenlignet med gjengen fra Frontline Academy i Oslo. Simeon Thoresen er blitt godt kjent for sin tid i UFC, men en fighter som for eksempel Mohsen Bahari får kanskje for liten oppmerksomhet, med tanke på ferdighetene han besitter.

- Er du overrasket over at ikke andre fightere bruker media mer aktivt?

- Både ja og nei. De kommer fra den gamle skolen, med Joachim Hansen, John Olav Einemo og Thomas Hytten. De ble nesten lurt av media i sin tid, så jeg skjønner at de tok litt avstand fra det. Jeg startet ikke opp sammen med dem, men så på hva de amerikanske utøverne gjorde og slengte meg på det.

Det er nok fremdeles Oslo-gjengen, med blant andre Thoresen, Bahari, Jack Hermansson, Thomas Hytten og Håkon Foss som må regnes som storebror i MMA-Norge, men Meeks evne til å skape blest rundt seg selv er noe som kan fenge selv amerikanerne. Nylig tok han også til seg kallenavnet «Hulk».

- Hvordan vurderer du nivået hos dere i MMA Trondheim sammenlignet med gjengen i Oslo?

- Spesielt Simeon har jo utrolig mye erfaring og har mange kamper på sin rekordliste. Nivåmessig vil jeg nok si at de ligger litt over oss i Oslo. De har fightere som har gått i UFC, Bellator og Cage Warriors. Det er derfor vi prøver å få trent med dem når vi har muligheten.

- Reiser og stjeler
De siste årene har Meek brukt mye tid på å trene med utenlandske MMA-klubber. Han var blant annet hos American Top Team i Florida i oppkjøringen til møtet med Frodi Hansen i mars. Der lærte han mye.

- Det er veldig viktig å få nye impulser. Det jeg gjør, er jo at jeg reiser rundt og stjeler. Jeg stjeler metoder og ideer for å bli bedre selv. Jeg lærte veldig mye om hva som fungerer for meg da jeg trente på American Top Team.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Meek er imidlertid klar på at han kan utvikle seg minst like mye på trening i Danmark, som han gjorde på American Top Team i USA.

- Jeg får ikke nødvendigvis mer igjen mer for treningen der enn det jeg får her Danmark. Her handler det mer om meg og hva jeg kan gjøre for å bli bedre. På American Top Team var det naturlig nok andre som var i fokus.

Møter svenske i oktober
Før det forestående møte med Per Franklin, som han beseiret i en amatørkamp i 2011, er 25-åringen klar for en tøff kamp.

- Jeg tenker at det blir tøft. Han er garantert sulten på revansje. Han gikk kamp i oktober sist, så det blir ikke noen kamp på kort varsel for ham, selv om han stepper inn for lagkameraten Åke Bergvall, som ble skadet.

- Jeg ser på meg selv som favoritt, men jeg håper at ikke Betsafe gjør det, slik at dere kan tjene litt penger på meg, gliser han.

Skulle UFC-muligheten dukke opp, er han ikke i tvil om at han vil takke ja. Det tror han at også publikum vil få glede av.

- Publikum får show for pengene når jeg går kamp.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken