Gå til sidens hovedinnhold

Norling: - Enormt skuffet og lei meg

Mjøndalen hadde full kontroll mot Brann.

MJØNDALEN - BRANN 3-0 (4-1):

MJØNDALEN (Nettavisen): Brann blir å se i førstedivisjon neste sesong etter at de tapte onsdagens kvalikkamp mot Mjøndalen hele 3-0.

Hjemmelaget var det klart beste laget og kunne fortjent juble over en plass i Tippeligaen neste sesong etter å ha slått Brann 4-1 over to kamper.

Sanel Kapidzic ble den store helten for Mjøndalen onsdag kveld med sine to scoringer, mens også Vamouti Diomande kunne juble for et mål.

Rikard Norlings gutter hadde som tidligere i sesongen lite å stille opp med, og må dermed ta den tunge veien ned til førstedivisjon.

-Det er fantastisk! Helt sykt. Vi fikk mer tro på det etter den første kampen, og så går vi ut og vinner 3-0 i dag … Det er fantastisk. Det kjennes pissedeilig, og det er dette vi har kjempet for hele sesongen, sier Mjøndalens Sanel Kapidzic til TV 2 etter kampen.

- I dag er jeg ganske tom, enormt skuffet og lei meg. Det påvirker meg å analysere kampen bra. Vi forsøkte å presse høyt, men lyktes ikke med det. Det er min enkle analyse. Når det gjelder hele sesongen, så må jeg ta et steg tilbake og analysere dypere, sier Brann-trener Rikard Norling etter nederlaget, som om veien videre sier følgende:

- Jeg står for det jeg har gjort. Hvis klubben som helhet synes det er riktig å ha med meg videre, så er jeg klar for det.

Sjanser til Skaanes
Det var gjestene som startet best i Mjøndalen onsdag kveld. Kun to minutter var spilt da Brann kom til kampens første sjanse.

Erik Huseklepp fikk med seg ballen til dødlinjen, før han slo inn til Kasper Skaanes. Avslutningen til den unge Brann-spilleren gikk imidlertid over Mjøndalen-målet.

To minutter senere kom Skaanes til nok en avslutning, etter å ha mottatt ballen fra Marcus Pedersen, men denne gangen gikk ballen til side for mål.

Kapidzic scoret
Etter et par småfarligheter fra Brann, skulle Mjøndalen ta fullstendig over kampen, og etter 19 minutter var de centimetere fra å ta ledelsen.

Sanel Kapidzic fikk stå helt alene i Brann-boksen etter en Mjøndalen-corner. Fra to meter headet Mjøndalen-spilleren på mål, men en fantastisk redning av Øystein Øvretveit hindret hjemmelaget i gå opp til 1-0.

Etter 26 minutter klarte imidlertid ikke Øvretveit å hindre Kapidzic i å sette ballen i mål. Mjøndalens toppscorer hadde ingen problemer med å slå Stephane Badji i en hodeduell på corner, og headet inn 1-0 til hjemmelaget.

Brann slet med å spille seg til sjanser før pause, men like før pause skapte gjestene problemer for Mjøndalen på kontringer.

Nærmest var Amin Askar etter 41 minutter da han avsluttet fra cirka 16 meter. Men dessverre for bortesupporterne fikk Mjøndalen-keeper Ivar Forn en hånd på ballen.

Ved pause stod det dermed fortsatt 1-0 til hjemmelaget.

Mjøndalen-show
I starten av andreomgang bølget spillet mer frem og tilbake.

Brann jaget utligning, mens Mjøndalen var farlige på kontringer.

Birkir Mar Sævarsson var blant annet nære scoring etter 57 minutter for gjestene, da han dro seg innover fra høyrekanten, men avslutningen gikk høyt over mål.

Men da Brann ikke tok vare på det lille de skapte, var Mjøndalen lagt mer effektive.

Etter 63 minutter satte Vamouti Diomande fart mot Brann-målet, før han banket til fra 16-meteren. Øvretveit hang ikke med, og måtte dermed se Mjøndalen øke ledelsen til 2-0.

Men det skulle bli enda verre for de tilreisende fra Bergen.

Få minutter senere scoret Kapidzic sitt andre for kvelden, da han nok en gang headet ballen i mål etter en Mjøndalen-corner.

Brann slet
Brann-trener Rikard Norling sendte etter hvert opp Azar Karadas i angrep i håp om å skaffe en redusering, men Brann-spillerne fikk til lite, slik de også har gjort store deler av sesongen.

Mjøndalen var fortsatt farlige på overgangene, men virket å være godt fornøyd med 3-0 ledelsen.

Da 90 minutter var unnagjort stod det fortsatt 3-0 til hjemmelaget, som dermed vant 4-1 sammenlagt.

Mjøndalen er dermed klare for Tippeligaen neste sesong.

Kommentarer til denne saken