Gå til sidens hovedinnhold

Norsk asyldebatt tåler Hege Storhaugs ytringer

Debatten om innvandring og asylpolitikk trenger en kritisk stemme som Hege Storhaug og Human Rights Service.

NETTAVISEN MENER: Sosiolog Kjetil Rolness er en modig mann som tør å støtte Hege Storhaug og Human Rights Service. Han har fått omfattende støtte på epost og sosiale medier.

Debatten går høyt etter at Kjetil Rolness tok Hege Storhaug i forsvar i en kommentar i Dagbladet: «Hege Storhaug er den gode fiende for ja-siden i innvandringsdebatten. Men når skal mobbingen ta slutt?».

Les kommentaren: Hatet mot Hege

Bare fra Dagbladets nettside er artikkelen delt 9.600 ganger på Facebook. Nettsiden er ikke åpnet for kommentarer, men på Kjetil Rolness sin hjemmeside går debatten høyt.

- Det er ingen tvil om at Storhaug er drevet av et dypt humanistisk engasjement, en sterk tro på demokratiet og en alvorlig bekymring for velferdsstatens fremtid. Lite av det hun sier er saklig sett kontroversielt. Men hun har grunner til å leve på sperret adresse, skriver Rolness.

Han forteller at han leste igjennom «Det store intervjuet» med Hege Storhaug i Nettavisen: - Da ble jeg forbanna. Og ikke på henne, skriver Rolness.

Les Nettavisens store intervju med Hege Storhaug: - Det er helt psycho, og jeg blir så fortvilet

Kjetil Rolness sier ikke at Storhaug er feilfri. I artikkelen kritiserer han både henne og organisasjonen Human Rights Service for konspirasjonstenkning, for å stemple folk som fascister og rasister, og for enkelte feil.

Men konklusjonen til Kjetil Rolness er klokkeklar: - Sett lokk på debatten, og du skaper en trykkoker.

Rolness sitt poeng om at lokk på debatten er farlig, er årsaken til at Nettavisen ønsker en åpen meningsutveksling om asylpolitikk og innvandring - og at Hege Storhaug også blogger på vår bloggplattform.

Innvandring og asylpolitikk koster milliarder av kroner og forandrer samfunnet vårt. Saken er åpenbart kontroversiell, men demokratiet hviler på at folk tar opplyste valg gjennom en åpen debatt. Og da trengs det engasjerte stemmer fra begge sider.

Human Rights Service har fått 1,8 millioner kroner i støtte over statsbudsjettet, og en million kroner fra Oslo kommune. Den siste støtten blir kuttet i neste års budsjett, men ifølge Aftenposten har det meldt seg en rekke private givere for å holde økonomisk liv i organisasjonen.

Norge tåler stemmer som kritiserer islam og driver kampanjer mot kjønnslemlestelse og undertrykking av kvinner. Norsk debatt blir bedre, ærligere og mer balansert av at vi også har offentlige stemmer som er imot innvandring.

Nettavisen mener ikke at Human Rights Service er feilfrie. Men Hege Storhaug er en modig stemme som står for sine meninger. Hennes motstandere bør diskutere sak for sak, og ikke ta personen.

GUNNAR STAVRUM

Hva mener du? Fortjener Hege Storhaug og Human Rights Service støtte, eller er de tendensiøse og kun ute etter å spre islam- og innvandringskritikk?

Kommentarer til denne saken