Gå til sidens hovedinnhold

Norsk dommer i skandalekamp

Svein Oddvar Moen måtte stoppe kampen i Europa League.

Dommer Svein Oddvar Moen får så ørene flagrer etter sin innsats i torsdagens Europa League-kamp mellom Austria Wien og Athletic Bilbao. Hjemmefansen følte Haugar-dommeren unnlot å dømme for offside da Fernando Llorente ga baskerne 1-0 etter 19 minutter. Da Mikel San Jose ga Athletic Bilbao 2-0 etter en drøy times spill, også det etter en kontroversiell situasjon hvor Moen kunne gitt hjemmelaget et frispark i situasjonen i forkant, rant det over for hjemmefansen, som stormet banen.

Refs og ros
Moen måtte stoppe kampen i 20 minutter, før han følte at det var trygt nok til å kunne fullføre kampen. Og selv om mannen i svart får støtte fra André Bergdølmo i Viasat-studioet for måten han taklet situasjonen i forkant av 2-0-scoringen, er Austrias klubbmanager Markus Kraetshmer ikke av samme oppfatning.

- Dommeren og dommerassistentene bidro med feilavgjørelser og provoserende opptreden til den hissige atmosfæren. Uefa bør ta hensyn til det, skriver VG Nett at Krone Zeitung siterer Kraetshmer på.

Ifølge Jan Åge Fjørtoft skal dommer Moen ikke ha fått lov av Uefa til å uttale seg, men Rune Pedersen mener at Moen ikke kan lastes for publikumsskandalen.

- Den umiddelbare reaksjonen var at dette var håndtert korrekt. Men det er klart at ingen som synes dette er en hyggelig situasjon å komme opp i, sier Pedersen til VG Nett.

Turbulent forhistorie
Det skal også bemerkes at Austria-supporterne har et noe tvilsomt rykte på seg, og at de ødela hele sin tribuneseksjon på San Mamés i Bilbao da de samme lagene møttes i 2005, men også Athletic-supporterne fikk kritikk for sin oppførsel den gang. Avspark i andreomgangen av torsdagens kamp måtte forøvrig også utsettes på grunn av brann på tribunedelen hvor hjemmefansen befant seg.

Athletic Bilbao vant til slutt kampen 3-0, og sikret seg med det avansement til neste runde.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken