Gå til sidens hovedinnhold

Norsk gissel skulle likvideres

Dramatisk da nordmannen kom seg i sikkerhet.

Alger (NTB): Terroristene i Algerie hadde allerede bestemt at et norsk gissel dø. Men akkurat idet nordmannen skulle likvideres, ble gisseltakerne avbrutt, skriver Dagbladet lørdag.

Dagbladet har fått bekreftet de dramatiske omstendighetene rundt hvordan en av de savnede nordmennene kom seg i sikkerhet via militære kilder.

Mannen var en av de norske Statoil-ansatte som det lenge ikke var gjort rede for etter at militante islamister tok kontroll over gassanlegget i In Aménas onsdag morgen.

Detaljene er foreløpig ikke kjent, men det er klart at gisseltakerne skal ha blitt avbrutt rett før likvideringen skulle finne sted. I siste liten klarte nordmannen, som var skadd i hofta, å flykte fra terroristene og komme seg i sikkerhet. Mannen blir nå behandlet på sykehus for skadene.

Sent fredag kveld landet ambulanseflyet på Flesland flyplass utenfor Bergen. En av de overlevende etter terrorangrepet mot Statoils anlegg In Aménas i Algerie kom hjem på båre. Om dette er mannen som skulle blitt likvidert er uklart. (©NTB)

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai