Gå til sidens hovedinnhold

- Norsk guttelag viste nazi-hilsen

Ordføreren i en tysk by anklager et norsk guttelag for å ha vist nazihilsen til tyske fotballspillere. Dette avviser IL Høyanger.

Nå har borgermesteren i Steglitz-Zehlendorf på utkanten av Berlin skrevet et krast klagebrev til arrangøren av turneringen, Ronneby kommune.

Det var da det tyske guttelaget trådte inn på fotballbanen at flere norske og svenske ungdommer skal ha tatt imot dem med nazi-hilsen.

- Ufint gjort
Turneringen i Ronneby er en vennskapsturnering der et svensk, et polsk, et norsk og et tysk lag deltok. Vennskapsturneringen ble dessverre alt annet en vennskapelig.

- Det var en hel del gruff, og det kan det bli selv når 15-åringer spiller fotball. Det tyske laget var ikke bedre enn noen andre, men det forsvarer ikke nazi-hilsen, og «Sieg Heil-snakket», sier Stefan Månsson, som arbeidet med turneringen for Ronneby kommune, til Aftonbladet.se.

Ingen voksne skal ha sett hilsningene, men ifølge borgermesteren i den tyske byen var det både norske og svenske spillere som avleverte dem.

- Det var voldsomt ufint gjort. Det blir veldig ufølsomt å gjøre sånn mot et tysk lag, sier Stefan Månsson.

- Ikke gjort
Det norske laget var fra IL Høyanger, men lagleder Kjetil Hov har ikke hørt noe om nazihilsen før TV 2 Nettavisen konfronterer ham med saken.

- Det var en del bråk med det tyske laget, men ikke som du beskriver her. Det har jeg ikke hørt om. Jeg kan garantere at dette ikke har blitt gjort av min spillergruppe, sier Hov.

Han forteller at laget hans, som består av spiller mellom 14 og 15 år, kom veldig godt overens med både det svenske og det polske laget. De tyske spillerne var mer reserverte, noe som gjorde at det kanskje ble litt ekstra harde tak på banen.

- Jeg vet det var et voldsomt oppstyr når det tyske laget spilte mot Ronneby BK, men jeg så ikke kampen, og kan derfor ikke si hva det gikk i. Turneringen var ellers veldig fin, og det var som sagt veldig godt kontakt med både de polske og de svenske spillerne og oss, sier Hov.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken