Gå til sidens hovedinnhold

Norsk-indisk stjerne utlevert

Den terrormistenkte drammenskvinnen Monica Bedi måtte møte i retten i India fredag morgen. Statsministeren hørte ikke på bønnene hennes om å få komme hjem til Norge.

Sammen med kjæresten Abu Salem ble Bedi utlevert til India fra Portugal torsdag. Fredag ankom de Mumbai -byen der Bedi for noen år siden gjorde suksess som Bollywood-stjerne.

Salem står tiltalt i åtte kriminalsaker, blant annet en rekke bombeangrep mot Mumbai som drepte nær 260 mennesker i 1993. Bedi er tiltalt for å ha forfalsket passet sitt, melder AFP.

Dødsstraff
India har kjempet i tre år for å få Salem utlevert fra Portugal. Dette er første gang landet har fått utlevert en terrormistenkt fra Europa, ettersom mange europeiske land nekter å utlevere fanger til steder der de risikerer dødsstraff.

Fredag måtte Salem møte for retten i Mumbai. Han er satt i varetekt til 23. november.

Monica Bedi vokste opp i Drammen, dit hun kom med familien sin for 18 år siden. I 1993 dro hun til India for å satse som skuespiller. Der møtte hun Abu Salem. Ifølge familien angrer hun nå dypt på at hun bodde sammen med den terrormistenkte mannen.

Bedi ble løslatt fra fengsel i Portugal 17. september, etter at hun og Abu Salem hadde sonet dommer på to års fengsel for dokumentforfalskning. Hun fryktet utvisning til India så mye at hun skrev et brev til den indiske statsministeren Manmohan Singh, der hun ba om en ny sjanse, ifølge The Times of India.

Får ikke hjelp
I brevet viste Bedi til sin vanskelige psykiske situasjon, og hun ba instendig om få dra til Norge. Men statsministeren viste ingen nåde. Heller ikke Norge vil hjelpe filmstjernen, ettersom hun ikke har norsk statsborgerskap.

Da hun nådde Bombay, ble Bedi og Salem møtt av mengder med rasende demonstranter.

- Monica er blitt sviktet av alle, sier broren Bobby Bedi, som fremdeles bor i Drammen, til Dagbladet.

- Det er et massivt hat mot de to. Monica har ikke noe land å returnere til, legger han til.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken