Gå til sidens hovedinnhold

Norsk-iraker fryktes drept

Norsk-irakiske Hassan Ukla (49) flyktet til Norge for å redde seg selv og familien. Nå skal han være drept i Irak.

Ukla hadde arbeids- og oppholdstillatelse og bodde i Svolvær sammen med sin kone og sønn. For en uke siden reiste han til Irak for å besøke broren, parlamentsmedlemmet Faris Nasir Hussein. Søndag skal de to og en livvakt ha blitt drept da bilen de satt i ble angrepet av opprørsstyrker.

Familien sier til Lofotposten at de tre kjørte sammen på vei til Bagdad for å delta i et møte, men at de aldri kom fram. Nyhetsbyrået AP melder at opprørsstyrker åpnet ild mot bilen de satt i.

- Pappas lillebror dro til Bagdad i går. Vi har nettopp snakket med ham. Han har hentet pappa og onkel, og de skal nå begraves i Mozel, sier Nasir Ukla (20), Hassan Uklas sønn, til Lofotposten.

Utenriksdepartementet sier de ikke kan bekrefte at Hassan Ukla er drept i hjemlandet, men er nå i gang med å undersøke saken.

- Vi har bedt en ansatt ved vår ambassade i Amman om å reise til Irak i morgen for å undersøke saken. Foreløpig kan vi ikke bekrefte eller avkrefte noe, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten ved Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen. Norge har ingen ambassade i Irak.

Ukla støttet den amerikanske krigføringen i Irak og uttalte ifølge Lofotposten et sterkt ønske om å vende tilbake til hjemlandet og delta i gjenoppbyggingen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken