Gå til sidens hovedinnhold

Norsk klubb tipset om superspissen

I 2007 var ikke Robert Lewandowski like brennhet.

Robert Lewandowski er en av de mest omtalte fotballspillerne om dagen, etter fire mål i Champions League-semifinalen mot Real Madrid.

Det er ventet at polakken vil forlate Borussia Dortmund i sommer og flytte til en enda større klubb. Bayern München og Manchester United blir nevnt.

Livet har imidlertid ikke alltid vært så rosenrødt for Lewandowski. Spissen slet lenge med å etablere seg som en toppspiller i Polen, og spilte nedover i divisjonene.

I 2007, da 24-åringen spilte for Znicz Pruszkow på andre nivå i Polen, skal den norske klubben Hødd ha fått tips om å sjekke ut spissen, skriver Sunnmørsposten

Det var daværende assistenttrener Lars-Petter Rønnestad, som jobbet under hovedtrener Sture Fladmark, som fikk tipset av kompisen Kristian Lillestøl.

LES HISTORIEN OM LEWANDOWSKI HER

- Han bodde i Polen på denne tiden og fulgte litt med på det som skjedde der. Jeg sa han kunne tipse oss om han så noe interessant, og han ga oss tips om to spillere. Jeg husker ikke navnene på spillerne, sier Rønnestad til smp.no.

Magnus Lillestøl utdyper overfor smp.no at det faktisk var snakk om Lewandowski.

Hødd var på jakt etter en ny angrepsspiller på denne tiden, men endte opp med Rogvi Jacobsen fra Færøyene. Året etter ble Lewandowski solgt til Lech Poznan for småpenger.

To år senere ble han Borussia Dortmund-spiller for en sum på rundt 35 millioner norske kroner.

I Hødd synes man det er artig å tenke tilbake på denne historien, men tviler uansett på at spissen hadde vært interessert i å dra til Norge.

- Han var såpass kjent i Polen på den tiden at jeg ikke tror det hadde vært så interessant for han å spille i Hødd. Jeg oppdaget han nok litt for seint, sier Lillestøl.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken