Gå til sidens hovedinnhold

Norsk kvinne og datter drept

En norsk kvinne og hennes 17 år gamle datter er funnet drept i et hus i Danmark.

Det forteller vakthavende politibetjent Allen Riis ved politiet i Thisted til TV 2 Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at gjerningsmannen, som er den mannlige beboeren i huset, først skjøt de to kvinnene. Deretter satt han fyr på huset. Mannen ble også funnet død, men hvordan han døde, holder vi fremdeles på å undersøke, sier Riis til TV 2 Nettavisen.

Bodde sammen
Den norske kvinnen er 42 år gammel, mens datteren, som også er norsk statsborger, er 17 år. Ektemannen, som kommer fra det tidligere Jugoslavia, er 40 år. De tre bodde i et hus på Mors, en øy i den nordligste delen av Jylland.

- Vi fikk melding om tragedien klokken 12.54 i går. Vi vet foreløpig ikke hvor lenge de tre har ligget død, sier Riis.

Bandt kvinnene og skjøt
Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau ble tragedien oppdaget da en nabo oppdaget sot på vinduene i parets hus, skriver Berlinske Tidende.

Politiet ble varslet og tok seg inn i huset. Ifølge kriminalinspektør Jørgen Hassing viser de kriminaltekniske undersøkelsene at mannen først bandt de to kvinnene, før han skjøt dem. Deretter satt han stedet i fyr ved hjelp av brennbar væske før han skjøt seg selv.

- Dersom kriminalinspektøren har bekreftet at han skjøt seg selv, kan det medføre riktighet. Men obduksjonen av mannen blir ikke foretatt før i kveld eller i morgen, så jeg kan ikke si noe om dødsårsaken, sier Riis til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at brannen i huset trolig slukket av seg selv og skal ikke ha brent særlig lenge.

Kripos ikke varslet
Kripos i Norge opplyser overfor TV 2 Nettavisen at de ikke er kontaktet av dansk politi i saken.

- Det er ingen automatikk i at vi blir varslet om slikt. Dansk politi kan ta direkte kontakt med gjeldende politidistrikt i Norge dersom de ønsker det, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken