En kvinnelig norsk skiløper er savnet etter en kraftig snøstorm i den indiske delen av Kashmir, ifølge nettstedet greaterkashmir.com.

Den 26 år gamle savnede skiløperen hadde booket seg inn på hotellet Green Heights i Gulmarg.

Snøbrett
- Hun hadde bagasjen på rommet sitt. Da hun ikke kom tilbake innen 24 timer, varslet vi politiet, sier bartender Muhammad Shafi til nettstedet.

Den australske turisten Paul Stewart snakket med den norske kvinnen like før hun la ut på skitur:

- Hun fortalte at hun skulle ut på ski og at vi skulle ses til kvelden. Hun hadde på seg skiklær og holdt et snøbrett i hånden, forteller han.

Kvinnen skal også tidligere har vært savnet i samme område.

På saken
Den norske ambassaden i New Delhi bekrefter overfor Nettavisen at en norsk kvinne er savnet i India.

- Vi vet at er at det er en 26 år gammel norsk kvinne som er savnet i Kashmir. Det begynner å bli mørkt her nå, men vi har satt i gang en leteaksjon, forteller konsul Berit Farin ved den norske ambassaden i New Delhi til Nettavisen klokken 13.

Hun understreker at savnede er en erfaren skiløper.

Den norske ambassaden forsøker i samarbeid med indiske myndigheter å få klarhet i situasjonen.

Fire omkommet
Snøskred og uvær har kostet fire indiske soldater livet, mens 12 personer - blant dem den norske kvinnen - fortsatt er savnet, melder nyhetsbyrået AP.

15 personer, blant dem sju indiske soldater, ble onsdag tatt av et snøskred nær Uri, en grenseby mellom den indisk- og pakistanskkontrollerte delen av landet. Det opplyser en talsmann for hæren, A. K. Mathur, ifølge AP.

Redningsmannskaper fant to overlevende soldater og liket av ytterligere to. Åtte sivile bærere og tre soldater er fortsatt savnet.

Uavhengig av dette ble to indiske soldater drept da de ble fanget i en snøstorm i Machil.

HTML EMBED