Mannen i 70-årene ble funnet død tidlig onsdag morgen i provinsen Banglamung i Thailand, skriver Rana Blad.

Slektninger til mannen opplyser til Rana Blad at de fikk vite om dødsfallet gjennom en telefon fra hans thailandske kone og at hun skulle ha funnet han død i sengen.

På bakken
I ettertid viste det seg at han var funnet på bakken 14 meter nedenfor sin leilighet utenfor Pattaya.

Media i den thailandske provinsen omtaler dødsfallet som mistenkelig.

«Politiet utelukker ikke teorien om at en tredje person kan være involvert i dødsfallet. Dette begrunner de med forklaringen fra hans kone og måten hun oppførte seg på da politiet avhørte henne. Saken etterforskes videre», skriver thailandsk media.

Attaché ved Den norske ambassaden i Thailand, Øyvind Lorentzen, bekrefter at den avdøde er fra Nord-Helgeland, og at mannen er sendt til obduksjon.

Bekrefter dødsfallet
- Det kan jeg bekrefte. Mannen ble funnet død onsdag morgen på bakken utenfor sin leilighet i Banglamung-provinsen, sier han til Rana Blad.

- Jeg sitter med politirapporten foran meg og ser at politiet i utgangspunktet ser på dette som et tragisk dødsfall. Jeg har ikke ytterligere kommentarer utover dette. Det er politiet i Pattaya som sitter med denne saken, sier Lorentzen.

Ved Pattaya politistasjon kan de ikke gi utfyllende informasjon.

- Dette er en sak som er under etterforskning og vi kan ikke kommentere detaljer om dette. Jeg kan bekrefte at avdøde er sendt til obduksjon, sier en talsmann ved Pattaya politistasjon.

Les flere saker på Rana Blad.