NORGE - SAUDI-ARABIA 39-23 (19-10):

- Vi må spre glede i laget og la spenningen slippe, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 før de norske håndballguttenes åpningskamp i VM i Kroatia.

Og spillerne tok ham tydeligvis på ordet. For Norge tok kommandoen fra start, og ga seg ikke før de hadde sikret sin tredje seier på tre forsøk mot saudiaraberne. I de to oppgjørene i 2001 var det imidlertid langt jevnere - 21-18 og 20-14 i norsk favør. Nå vant nordmennene med hele 16 mål.

- Det var en godt gjennomført kamp. Det viktigste var at vi fikk kjørt inn alle spillerne og gitt alle spilletid, sier Hedin til TV 2 etter kampen.

- Gjorde jobben
- Alle guttene gjorde jobben og vi konsentrerte oss fra start. Det er viktig å gjøre det mot antatt svakere motstand, sier Erlend Mamelund - som til tider briljerte på banen og ble norsk toppscorer med åtte mål.

Han sier at det tøffeste med å møte så svak motstand er nettopp det å holde fokuset.

- Det er en utfordring å beholde konsentrasjonen gjennom hele kampen.

Bjarte Myrhol ledet an på scoringsfronten i førsteomgangen, med sju av Norges 19 mål, i en omgang der de norske guttene i all hovedsak demonstrerte strålende angrepsspill og litt mindre imponerende forsvarsspill. Med en strålende Steinar Ege i mål var det imidlertid ingen fare for Norge.

Med en nimålsledelse etter 30 minutter, benyttet Hedin andreomgangen til å gjøre flere spillere varme i trøya. Om det var byttene eller det faktum at Norge ledet så klart vites ikke, men etter en imponerende start på de siste 30 ble det litt mer slurv i rekkene og flere misser på soleklare målsjanser i en periode.

Publikumsfrieri
Uten at det hadde så mye å si.

Norge kunne leke seg til full pott, og Mamelund og Alexander Buchmann disket til og med opp med en flyger, der Buchmann scoret på backhand.

- Det var avtalt spill. Vi må fri litt til publikum også, slår Mamelund fast.

Dersom de norske guttene varter opp med like solide prestasjoner - og klarer å konsentrere seg enda noen hakk mer - er det liten tvil om at de får positivt svar på frieriet sitt.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).