Det norske keepertalentet Kjetil Haug (17) skrev onsdag kveld under proffkontrakt med Manchester City.

- Dette føles veldig bra. Det er selvfølgelig en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Haug til Nettavisen.

17-åringen har skrevet under på en treårskontrakt, melder Sarpsborg Arbeiderblad som skrev om avtalen først.

Unggutten har det siste året vært på Manchester Citys akademi, og fikk indikasjoner på at han ville bli tilbudt en proffkontrakt når han nylig returnerte til sesongoppkjøringen med klubben.

- Jeg har fått litt små hint om at signeringen kom til å skje tidligere enn forventet, men det var først nå for noen dager siden at jeg ble flyttet opp på U21-laget. Jeg fikk da høre at jeg kom til å få signere en proffkontrakt i løpet av de nærmeste dagene. Starten på denne sesongen her har vært veldig bra, vil jeg si, forteller Haug.

- Betydelig mer lønn
17-åringen vil ikke si hvor mye han tjener etter å ha signert for City, men virker å være godt fornøyd med avtalen.

- Jeg vil ikke gå ut med hva jeg tjener, men jeg kan si at jeg har fått betydelig mer i lønn enn det jeg hadde, og det er en god kontrakt økonomisk for en 17 år gammel gutt, humrer keeperen.

Nå ser han frem til å fortsette å imponere i City-trøya.

- Dette er et positivt tegn på at jeg har gjort noe riktig i løpet av det året jeg har vært her. Men jeg vil ikke si at målet er nådd ennå. Dette er kun et steg på veien og noe som gir meg god motivasjon for neste sesong, sier Haug.

Stort talent
Kjetil Haug har lenge blitt sett på som et stort talent. Han spilte i moderklubben Kvik Halden frem til han var 14 år, før han spilte halvannet år i Sarpsborg 08.

Haug ble etter hvert jaktet av flere andre Premier League-klubber før han takket ja til å begynne på akademiet til Manchester City i 2014.

Nylig fikk han stå i den meget prestisjetunge youth cup-finalen for 18-årslag i England, og talentet er så stort at Frode Grodås to ganger har invitert ham med på landslagssamling.

Nå er det også tydelig at Manchester City har stor tro på det norske talentet.

Møtte Nettavisen
Nettavisen møtte Kjetil Haug tidligere i sommer da han var på besøk i Norge. Se intervjuet hvor han snakker blant annet om livet i Manchester City under: