Gå til sidens hovedinnhold

Norsk student tatt med kokain

En norsk mann i 20-årene er pågrepet i Australia, mistenkt for å være mottaker av nærmere 3 kilo kokain.

Stoffet kom i en pakke fra Colombia, og var adressert til nordmannen. Det skriver lokalavisa The Gold Coast Bulletin, ifølge Aftenposten.no.

Mengden kokain som den norske studenten er siktet for å være mottaker av, har i Norge en gateverdi på i overkant av 3 millioner kroner.

Pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten bekrefter at den norske studenten er siktet i en narkosak.

Får bistand fra ambassaden
- Han ble pågrepet den 17. mars, og den norske ambassaden i Canberra ble varslet samme dag. Ambassaden bistår mannen med praktiske oppgaver, som å skaffe til veie advokat og kontakt med pårørende hjemme i Norge, sier Sandsten til TV 2 Nettavisen.

Hun ville ikke opplyser hvorvidt mannen har fått bistand av en norsk advokat. Pågripelsen skal ha skjedd i byen Southport i Queensland.

Student ved rikmannsuniversitet
Mannen i 20-årene skal ha vært student ved Bond University, som ligger i umiddelbar nærhet av den populære fest- og badebyen Surfers Paradise. Bond University er et lite, privat universitet - og karakteriseres som et «rikmannsuniversitet».

Det er svært populært å studere i Australia.

Ifølge ANSA-rådgiver Silje Budeng er det cirka 700 norske studenter i Queensland, men kun et fåtall av disse går på Bond.

- Svært sjelden sak
- Vi har 29 registrerte ANSA-medlemmer på Bond. Universitetet er kjent for å ha et godt rykte, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Budeng studerte selv i Australia i 1999, og i etterkant har hun jobbet for ANSA i til sammen tre år. Hun har aldri før hørt om norske studenter som har vært innblandet i en narkotikasak Down Under.

- Dette er en veldig spesiell sak, og overhode ikke representativ for de norske studentene i Australia, sier hun.

- Smuglet fra Colombia
Ifølge Aftenposten.no skal pakken med narkotikaen ha kommet med fly fra Colombia. Det mellom-amerikanske landet er kjent som en storprodusent kokain.

Tollere i Sydney oppdaget i en rutinekontroll at pakken som skulle til den norske studenten, inneholdt rundt 3 kilo kokain. Stoffet skal ha vært skjult i elektronisk utstyr.

Politiet: - Antatt hovedmann
Den norske mannen skal være utpekt av australsk politi som organisatoren av narkosmuglingen, og er formelt siktet. Byen Southport, der han ble pågrepet, ligger om lag 100 mil nord for Sydney.

Det er ikke kjent hva salgsverdien - eller straffenivået - for det beslaglagte stoffet er i Australia.

I Norge gikk kokain-misbruket kraftig ned etter at jappetiden var historie. Imidlertid har det fått en kraftig oppsving de senere årene. Tall fra Tollvesenet viser at kokain-beslagene har gått fra 19 kilo i 2001 til hele 168 kilo i fjor.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken