Gå til sidens hovedinnhold

Norsk trippel i Bundesliga

Lag med norske spillere har lagt beslag på de tre første plassene i Bundesliga.

Ikke uventet har de nordtyske storklubbene Kiel og Flensburg-Handewitt åpnet bundesligasesongen på suverent vis. De to står begge uten poengtap foreløpig og har sin vane tro inntatt de to første øverste plassene på tabellen.

Lund på topp
Kiel, med Børge Lund på laget, har vunnet sine fem kamper og leder to poeng foran Johnny Jensens Flensburg-Handewitt, som har en kamp til gode på sine rivaler.

Men også på tredjeplass finner man et lag med norske innslag. Erlend Mamelund og Bjarte Myrhols Nordhorn har bare avgitt ett poeng så langt i sesongen.

Kiel fikk slite
Onsdag måtte Kiel slite for poengene mot Rhein-Neckar-Löwen. Kim Andersson avgjorde kampen da han dunket inn 26-24 et halvt minutt før slutt. Rhein-Neckar-Löwen reduserte til 25-26, men klarte aldri å utligne. Lund scoret ett av Kiels mål.

Da gikk det lettere for Johnny Jensen & co. Veteranen scoret ett mål da Flensburg-Handewitt vant 41-31 over Balingen-Weilstetten.

Strand scorer mest
Myrhold var ikke med og Mamelund kom ikke på scoringslisten da Nordhorn vant 30-27 over Wetzlar.

Kjetil Strand er den nordmannen som scorer mest i Bundesliga. Onsdag kom scoring nummer 17, 18 og 19 for sesongen. Men et mål i siste sekund av Melsungens Savas Karipidis sørget for at Strands Füchse Berlin tapte 28-29 og falt til bunns på tabellen.

Kenneth Klev gikk målløs i garderoben etter at Gummersbach hadde slått Wilhelmshavener 24-22.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?