Gå til sidens hovedinnhold

Norsk tvillingjubel i Sverige

Norge har gått fra opptur til opptur i håndball denne vinteren. Det merkes også i Sverige.

Tvillingene Linda og Trine Hansen (fyller 26 på lørdag) og Janniche Nordengen hjalp tirsdag Sävehof til gull i den svenske håndballserien.

- Det var kjempemoro! Utrolig godt! Vi hadde satt som mål å vinne serien, så det var moro at vi klarte det. Nå fikk vi fordel av å velge motstander i kvartfinalen i SM-sluttspillet, forteller målvakten Linda Hansen til TV 2 Nettavisen.

26-18-seieren over Kungälvs HK i den siste serierunden førte til at Sävehof vant på bedre målforskjell enn Skuru og Skövde. Alle lagene endte på 35 poeng. Sävehof endte med 132 plussmål, 30 mer enn Skuru og 42 mer enn Skövde.

Linda fikk bestemannsprisen i 26-18-seieren, mens vingspiller og tvillingsøster Trine Hansen Blomquist, som er gift med lagets trener Björn Blomquist, scoret fem mål.

Neste onsdag starter SM-sluttspillet. Vinneren får en plass i Champions League. Sävehof er allerede kvalifisert for både cupvinnercupen og europacupen, ettersom klubben vant både serien og ligacupen denne sesongen.

- Neste mål er selvfølgelig å vinne trippelen, smiler Linda, som onsdag ble enig med Sävehof om en ny toårskontrakt.

14.000 tilskuere har allerede sikret seg billetter til SM-finalen, som spilles i Globen 23. april. Både dame- og herrefinalen spilles på samme sted og dag. Og i begge finalene kan det bli Sävehof mot Skövde. Sävehof ble nummer to i herreserien i Sverige denne sesongen, bak Skövde.

- Det hadde vært skikkelig kult å komme til finalen. Det meste jeg har spilt for tidligere, er vel 1000 tilskuere, forteller Årnes-jenta til TV 2 Nettavisen.

Den norske Sävehof-keeperen er for øvrig, i likhet med søsteren Trine, nominert til årets All Star-lag.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken