Gå til sidens hovedinnhold

Norsk unggutt klar for Manchester City

I England sammenlignes han med Peter Schmeichel.

Sarpsborg 08-keeper Kjetil Haug (15) blir Manchester City-spiller fra og med sommeren 2014.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er kontrakten allerede skrevet under, og 15-åringen starter dermed på et aldri så lite eventyr i en av Europas største klubber neste år.

Allerede tidlig i høst skrev Daily Mail at det var stor interesse for det norske keepertalentet, som ble lansert som en ny Peter Schmeichel i den britiske tabloidavisen. Selv sa unggutten følgende om sammenligningen:

- Det er litt spesielt å bli sammenlignet med en av tidenes beste keepere. Men det er selvsagt stort og en ære. Han er en av mine største forbilder, sa unggutten selv til TV 2.

Haug var på treningsopphold i favorittklubben, Manchester United, i september, men nå kler han i stedet på seg rivalens drakt. Allerede da sa han imidlertid klart ifra at selv om United var favorittklubben, ville det være det beste sportslige tilbudet som blir avgjørende.

- Det var veldig spesielt å være på prøvespill hos United ettersom jeg er supporter selv. United ligger sånn sett veldig godt an når jeg skal bestemme meg. Men at de ligger mitt hjerte nærmest betyr ingenting. Da er det det sportslige som er det viktigste, og det totale tilbudet som klubben kan tilby meg, sa Haug.

15-åringen fullfører vårsesongen i Sarpsborg 08 før han flytter til Manchester til sommeren. Kontraktens lengde er på mellom tre og fem år.

Fra før er Eirik Holmen Johansen (21) i Manchester Citys keeperstall.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken