Gå til sidens hovedinnhold

Norsk VM-jubel mot Kina

Norge slo Kina foran 52.000 tilskuere, og er klare for semifinalen i VM.

Isabell Herlovsen ble den store helten i Norges seier. Herlovsen scoret kampens eneste mål da hun vant ballen og satte den iskaldt forbi Kinas målvakt, Zhang. Da var det spilt 32 minutter.

Norges trener, Bjarne Berntsen, var en lykkelig mann etter triumfen over VMs vertsnasjon. Nå gleder han seg til møtet med Tyskland førstkommende onsdag. USA møter Brasil i den andre semifinalen. Sistnevnte vant 3-2 over Australia i den siste kvartfinalen.

- Skal gi jernet
Norges trener, Bjarne Berntsen, var en lykkelig mann etter triumfen over VMs vertsnasjon. Nå gleder han seg til møtet med Tyskland førstkommende onsdag.

- Vi skal gi jernet for å ta oss helt til finalen, vi har jo vist tidligere at vi kan spille god fotball mot dem, sier han til NRK.

Kina presset til tider stort, men klarte aldri å overliste Norges målvakt Bente Nordby. Dermed er det de norske jentene som kan juble høyest, og som nå kan forberede seg i VM-semifinalen.

- Knalltøft
Norge har hatt et tøffere kampprogram enn sin kommende motstander hittil i VM. Tyskland har spilt tre kamper på ti dager, mens Norge har spilt like mange kamper fordelt på syv dager.

- Det blir knalltøft. Tyskland har hatt tre kamper på ti dager, mens vi får den tredje på sju mot dem. De har alle fordeler før kampen, men vi skal gjøre det vi kan på de to hviledagene for å være maksimalt forberedt , sier en glad landslagssjef til samme kilde.

Berntsen forsikrer at han skal gjøre sitt for at jentene får nok hvile fram til Tyskland-kampen.

- Vi har vist før at vi kan spille god fotball mot Tyskland så vi får vi bare håpe at vi klarer å utligne den forskjellen i antall hviledøgn. Vi må begynne allerede i kveld, sier han.

Bakgrunn:
Det var ventet fullsatt stadion og mange millioner tv-seere i Kina når Norge skulle ut i møte med vertslandet søndag formiddag. Kina har ikke imponert nevneverdig hittil i mesterskapet, og endte som nummer to i sin pulje – bak Brasil.

Norge på sin side, gikk seirende ut av gruppe C etter kalassifrene 7-2 mot Ghana i den siste kampen.

Ragnhild Gulbrandsen står foreløpig som VMs toppscorer. Fem nettkjenninger har det blitt på den norske jenta så langt, og det er én scoring mer enn nestemann på lista, Marta fra Brasil.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag