Bersant Celina har vært et hett tema når det gjelder utvikling av unge, norske, lovende fotballspillere. 19-åringen spiller til daglig med Manchester Citys akademi, og trener fast med deres A-lag.

Stortalentet var mandag med i pre-kamptroppen i forbindelse med storkampen mot Arsenal. Han ble dog sittende på tribunen under kampen.

- Han er med laget. Det er bra, forteller pappa Eduar Celina til Nettavisen.

LES OGSÅ: Her er bildet Høgmo hater å se
LES OGSÅ: Norge med frieri til brennhet City-talent

- Får kjenne på atmosfæren

Bersant tar stadig nye steg hos de lyseblå i Manchester, og virker å være nærmere og nærmere en plass i kamptroppen til Premier Leauge-mesteren fra 2014.

- Det går veldig bra for han. Han er i en læringsprossess, og han trener med A-laget hver eneste dag nå. Så der lærer han masse. I tillegg får han kjenne på atmosfæren rundt kampdagen, sier faren.

Pappa Celina har ikke selv snakket med Manchester City-manager Manuel Pellegrini, men han har hørt fra sønnen at chileneren er svært fornøyd med det han ser.

- Han synes Bersant er veldig god. Han har stor tro på Bersant, og tror han vil få en flott karriere.

- Vraker Norge

Landslagskarrieren til unge Bersant har vært vaklende. Han har spilt for aldersbestemte landslag for Norge, men også spilt A-landskamper for Kosovo. Det har tidvis vært stor debatt rundt hvordan Norge skal klare å sørge for at City-spillerene velger de rød, hvite og blå som sitt landslag. Nå går faren langt i å bekrefte at Norge har mislykkes i sin jobb med å sikre sønnens framtid.

- Han spilte for Kosovo, og scoret mot Albania i november, så jeg tror han har bestemt seg. Han skal spille for Kosovo, sier faren til Nettavisen.

Grunnen? Han fikk ikke spilletid for Norge.

- Han fikk ikke spille her. Men jeg kan ikke si mer, da kan det bli stygt. Du får ringe Smerud.

Respekt

Norges U21-landslagstrener mener at landslagsledelsen respekterer Celinas valg, men synes likevel det er synd at han ikke kommer til å spille med flagget på brystet.

- Vi beklager at Bersant ikke ønsker å spille for Norge, samtidig må vi respektere valget han har tatt, skriver Smedrud i en tekstmelding til Nettavisen mandag.

- Han er en ung og talentfull spiller som i en alder av 19 år ble tatt ut i mine to U21-tropper til kvaliken i høst og fikk sin debut mot England. Det sier noe om hvilke kvaliteter han har og er selvfølgelig et sterkt signal til ham fra meg som landslagtrener, skriver Smerud videre.

Likevel ønsket han å presisere at det er viktig å ha spillere som er motiverte til å representere Norge.

- Samtidig er det avgjørende at en spiller virkelig ønsker å spille for Norge og representere landet vårt. Bersant landet på at han ikke ønsker det. Det må vi ha respekt for, avslutter Smerud.

Dermed ser det ut til at Celina ikke kommer til å representere Norge i fremtiden.