MIDTSTUEN (Nettavisen): De norske landslagshopperne er usikre på om de skal tro renndirektøren i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Walter Hofer, som nå antyder at det vil bli en stopp på regelendringene på utstyrssiden i hopp.

Etter flere år med prøving og feiling, tror Hofer at FIS nå har kommet frem til den optimale løsningen.

- Optimal løsning
Det kan dermed se ut til at hoppsporten kan få oppleve en slutt på regelendringene i årene som kommer.

Forrige sesong ble hopperne tvunget til å bruke helt tettsittende hoppdresser, men i vinter kan dressene sitte fire centimetere fra kroppen.

- Gjennom de siste ti årene har vi jobbet for at utøvernes prestasjoner skal ha mer betydning enn det aerodynamiske, sier Hofer i et intervju på FIS' hjemmesider.

- Forrige sesong dro vi det litt for langt, og vi har nå gått tilbake på reglene. Vi kom til punktet hvor utøverne ikke følte seg komfortable i dressene. Nå har vi litt mer toleranse med tanke på størrelsen på dressene, og det virker som vi har kommet frem til den optimale løsningen, forklarer renndirektøren.

Større dresser vil gi hopperne mer å flyte på, samtidig som det reduserer farten før landingsøyeblikket, noe som betyr at det vil være lettere for hopperne å stå på lengre lengder.

- Ingenting hadde vært bedre
Tom Hilde ler når Nettavisen spør om han tror på renndirektørens antydninger om stopp på regelendringene, men mener ingenting hadde vært bedre for hopperne.

- Det er ingenting som hadde vært bedre enn det. Vi må starte hver sesong med utstyr som er helt annerledes enn det vi har hatt sesongen før. Det gjør at man blir usikker, sier Hilde til Nettavisen.

- På mine ni år som hopper i verdenscupen, tror jeg kun at jeg har opplevd å kunne bruke samme utstyr fra sesongen før én gang. Da kunne jeg spare gode dresser fra året før, men det har vi ikke hatt mulighet til de siste årene, forklarer Hilde.

- Tror nesten ikke på det
Mannen med verdens nest lengste skihopp, Anders Fannemel, er spent på om Hofer snakker sant.

- Ja, jeg leste akkurat at Walter (Hofer) sa at han var ferdig med endringene. Jeg tror nesten ikke på det. De siste årene har vært stressende fordi vi må tilpasse oss nytt utstyr og regler hele tiden. Man vet aldri hva som skjer til sommeren, men nå har han i hvert fall sagt at de har funnet den optimale løsningen. Vi får se hva som skjer til neste sommer, sier Fannemel til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hornindal-hopperen er riktignok fornøyd med de siste endringene.

- Uansett hva som skjer, synes jeg de siste endringene er bra. Man flyr godt med de nye dressene, men det er også fortsatt mye opp til hopperen å prestere også, forklarer Fannemel.

Klare for å fly
Førstkommende fredag starter verdenscupen i hopp med kvalifisering i tyske Klingenthal, før det blir lagkonkurranse lørdag og individuelt renn søndag i 140-metersbakken.

Denne uken er hopplandslaget samlet i Midtstuen i Oslo for å konkurrere om plasser på verdenscuplaget som skal til Tyskland.

Mellom 10 og 12 hoppere kjemper om de seks plassene på laget.

Uttaket blir offentliggjort onsdag.