Gå til sidens hovedinnhold

Norske imamer fordømmer terror

- Vi tar fullstendig avstand fra terroraksjonene i London og Sharm el Sheikh, sier norske imamer i en felleserklæring. Les erklæringen her.

- Vi tar fullstendig avstand fra, og fordømmer, terroraksjonene i London og Sharm el Sheikh, sier de norske imamene i felleserklæringen som ble vedtatt på et møte i moskeen Islamic Cultural Centre (ICC) i Oslo i dag.

11 imamer deltok
- 11 imamer var til stede og skrev under på erklæringen. De kom fra ulike moskeer, både somaliske, arabiske og pakistanske, sier Rizwan Ahmed, informasjonssekretær i ICC Norge til TV 2 Nettavisen.

Han sier de siste terrorhandlingene i England og Egypt bekymrer imamene og at de fant at det var tid og sted for en fellesuttalelse som klart sier hvor de islamske organisasjonene i Norge står i forhold til terror.

- Menneskefiendtlige handlinger
Imamene sier de ser på hendelsene i London og Sharm el Sheikh som antireligiøse og menneskefiendtlige handlinger og tar avstand fra praksisen med å distribuere skyld blant grupper eller religioner når noe slikt skjer.

Følger trosfeller i England
Med dette utspillet gjør imamene i Norge som sine trosfeller i London, som dagen etter bombene fordømte terror. TV 2 Nettavisen var til stede da nær to tusen muslimer 8. juli fulgte fredagsbønnen ved East London Mosque , der imam Shaykh Abdul-Qayyums fordømte terroraksjonene.

14. juni stilte rundt 15 religiøse ledere fra ulike trossamfunn opp i Oslo bispegård til enminnestund for ofrene etter London-terroren . Islamsk Råd, Antirasistisk Senter, Den katolske kirke og Det mosaiske trossamfunn var blant de som deltok.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken