Det var den 30 år gamle norske juristen Ingrid Midtgaard som ble drept i Nigerias hovedstad Abuja fredag, opplyser UD.

Nigeriansk politi bekrefter at det var en bombe som eksploderte ved FN-bygningen i hovedstaden Abuja i Nigeria ved tolvtiden fredag ettermiddag, norsk tid.

- Jeg fordømmer på det sterkeste angrepet mot FNs kontor i Nigerias hovedstad Abuja i dag. Det er med dyp sorg vi har mottatt melding om at en norsk FN-ansatt er blant de drepte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Våre tanker går til de pårørende som har blitt rammet av denne tragedien, sier utenriksministeren.

- Slike voldshandlinger er fullstendig uakseptable og Norge fordømmer all bruk av terror. De ansvarlige må stilles til ansvar, sier Støre.

- Det er særlig urovekkende at det er FN – som jobber for fred og utvikling - som rammes. Vi føler med både FN og Nigerias folk og myndigheter, sier utenriksministeren.

- I dyp sorg
Justisdepartementet la denne meldingen ut på sine nettsider fredag kveld, signert justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud;

«Det er med dyp sorg vi har mottatt beskjeden om at Ingrid Midtgaard har blitt drept i Nigeria. Ingrid hadde permisjon fra Sivilavdelingen for å jobbe som juniorekspert for FN. Hun startet i Sivilavdelingen i 2008 og jobbet med internasjonale saker, med særlig vekt barnebortføring og rettshjelpssaker.

Vi har mistet en høyt verdsatt medarbeider som vi gledet oss til å få tilbake 1. november. Våre varmeste tanker går til Ingrids familie, venner og kolleger. Ingrid vil bli dypt savnet.»

- 18 drept
CNN melder at minst 18 mennesker skal være drept. Åtte skal være skadet.

Rundt 400 mennesker jobber i bygget.

Sikkerhetskilder sier til Reuters at det var en bilbombe som eksploderte ved FN-bygningen. Et vitne fortalte CNN at hun hadde sett en hvit SUV i høy fart kjøre gjennom hovedporten av komplekset.

Hun hørte to eksplosjoner raskt etter hverandre. Det andre smellet skal ha vært mye kraftigere enn det første.

Ingen har påtatt seg ansvaret
Politi, helsepersonell og brannmannskaper er på åstedet, og et politihelikopter sirkulerer rundt den røykbelagte bygningen.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men den islamistiske sekten Boko Haram har tidligere blitt beskyldt for å stå bak et bilbombeangrep utenfor politiets hovedkvarter i Abuja i juni måned, melder BBC.