Gå til sidens hovedinnhold

Norske jenter i flyktningeleir

Fire norske jenter ser røyken fra de israelske bombene. - Vi holder oss i flyktningeleiren, og regner med at den ikke vil bli angrepet, sier Gunhild Raunsgard.

Gunhild Raunsgard er på besøk i den palestinske flyktningleiren Rashedyeh i Libanon, nær grensen mot Israel.

Ikke langt unna foretar Israel en militær aksjon for å frigjøre to soldater som skal være kidnappet av Hizbolla-geriljaen.

- De bomber noen broer litt lengre sør, og vi ser det ryker derfra. I 12-13-tiden var det en del jagerfly her, det var da de skjøt på det heftigste. Nå har det roet seg, forteller Raunsgard til TV 2 Nettavisen over telefon.

Sammen med Jenny Rømo er hun på to ukers ferie i flyktningeleiren. De har begge vært solidaritetsarbeidere i leiren tidligere.

I tillegg oppholder Lene Nordli og Lisa Engervik seg i leiren, som solidaritetsarbeidere utsendt av Palestinakomitéen.

Bergensjentene holder seg i leiren mens slåssingen pågår. De forteller at livet går som normalt for innbyggerne i leiren.

Det er 30-35 grader varmt og stemningen er rolig.

- Akkurat nå sitter vi i skyggen på taket og drikker kaffe. Det er litt rart med det. Her er man litt mer vant med sånne ting, så man blir ikke så stresset som hvis noe liknende hadde skjedd hjemme. Så lenge man ikke er akkurat der det skjer, merker man ikke noe til det, sier Raunsgard.

I leiren bor rundt 16.000 mennesker i hus, ikke telt.

Hun forteller at familien hun bor hos har vært opptatt av å ringe til slektninger som befinner seg i områdene som er under angrep, men at de ikke er spesielt redde.

- Vi bare holder oss her, og regner med at leiren ikke er noe mål. Vi føler oss veldig trygge, sier Raunsgard onsdag kveld.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken